Life

Ce animal sălbatic a fost surprins în pădurile României. E o apariție rară și un prădător teribil

Un animal sălbatic, surprins în pădurile din țara noastră, a atras atenția responsabililor de mediu. Apare rar și este un bun prădător.
28.01.2023 | 23:05
Ce animal salbatic a fost surprins in padurile Romaniei E o aparitie rara si un pradator teribil
Un animal săbatic periculos a fost surprins în pădurile României. Sursa foto - facebook Parcul Național Apuseni
ADVERTISEMENT

Un animal sălbatic rar a fost surprins vineri într-o pădure din România. Face parte din categoria felinelor și are un aspect similar cu al unei pisici.

Specia rară de animale sălbatice, surprinsă într-o pădure din România. Este cea mai mare felină din Europa

Animalul din specia rară, care este, de fapt, cea mai mare felină din Europa, a fost filmat de către niște camere de monitorizare a faunei, în Parcul Național Semenic – Cheile Carașului. Specialiștii de la Romsilva au trimis apoi mai departe imaginile.

ADVERTISEMENT

În acestea apare mai exact un râs. Deși, potrivit statisticilor, România are cea mai mare populație de râși din Europa, aceștia sunt văzuți foarte rar la noi.

În imagini, râsul se apropie de un copac căzut, pare a căuta hrană, nu găsește și își vede mai departe de drum. Nu a durat mult până ca videoul să facă înconjurul internetului și să devină viral.

ADVERTISEMENT

”Imagini rare și foarte frumoase cu un râs într-o pădure a Parcului Național Semenic – Cheile Carașului, filmarea fiind realizată cu ajutorul camerelor de monitorizare a faunei instalate de specialiștii Romsilva din cadrul administrației parcului național.

Râsul este cea mai mare felină din Europa, iar România are una dintre cele mai mari populații de râs de pe continentul nostru.

ADVERTISEMENT

Râșii, animale foarte discrete și greu de observat în libertate, se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate, putând face salturi mari. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare”, au scris cei de la Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Râsul, pe cale de dispariție. Atacă oameni?

Râsul se află pe lista animalelor pe cale de dispariție, din România. Deși poate fi confundat de către oameni cu o pisică și se pot apropia de el, nu atacă decât: căprioare, iepuri, cerbi, mistreți, cocoșul de munte, bufnița, păsări sau capre negre.

ADVERTISEMENT

Se spune că atunci când vânează, râsul atacă subtil și stă la pândă după copaci sau stânci, în așa fel încât prada să nu aibă când să fugă.

ADVERTISEMENT