News

Ce anunț a făcut Ludovic Orban despre relaxarea măsurilor! „Trebuie să facem o evaluarea a capacităţii de producţie”

24.04.2020 | 13:03
Ce anunt a facut Ludovic Orban despre relaxarea masurilor Trebuie sa facem o evaluarea a capacitatii de productie
ADVERTISEMENT

Anunțul făcut de Ludovic Orban despre relaxarea măsurilor nu a lămurit pe toată lumea. Șeful Executivului a participat la şedinţa Grupului de Suport Tehnico-Ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României.

Ce anunț a făcut Ludovic Orban despre relaxarea măsurilor!

Acesta s-a mulțumit să transmită că au fost inventariate toate restricţiile impuse, pentru că ele trebuie ridicate treptat şi la fiecare nouă relaxare e nevoie de o nouă evaluare a riscurilor şi a efectelor, după două săptămâni.

ADVERTISEMENT

”A fost o discuţie dedicată în principal unei analize a măsurilor de relaxare viitoare pentru că este clar că trebuie să facem o inventariere a tuturor măsurilor restrictive luate odată cu debutul pandemiei.

„Trebuie să facem o evaluarea a capacităţii de producţie”

Trebuie să facem o analiză a acestor măsuri şi să stabilim criterii obiective cu privire la cadenţa măsurilor de relaxare”, a afirmat Orban, la finalul şedinţei.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, șeful Executivului a precizat că s-a discutat despre metodologia care va fi aplicată în momentul în care se vor relaxa restricţiile.

”Va cuprinde evaluarea din punct de vedere epidemiologic şi măsuri aferente măsurii de relaxare. S-au discutat multe idei – care mi se par bune – realizarea unui triaj cu termometre electronice., la companii, instituţii şi şcoli.

ADVERTISEMENT

Pentru a putea pune în aplicare o astfel de măsură este necesară dotarea companiilor şi instituţiilor.

Dacă persoana are peste 37 de grade, să nu i se permită accesul la muncă şi să fie supusă unei evaluări, inclusiv testarea pentru covid”, a mai spus Orban.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să facem o evaluarea a capacităţii de producţie (…) Trebuie să fie făcută o relaxare în etape, cu relaxarea acolo unde riscul este foarte mic. Apoi, după două săptămâni, trebuie să existe o evaluare a măsurii de relaxare”, a mai spus Orban.

Cu toate acestea, Ludovic Orban a spus că în cadrul ședinței la care a participa nu au fost luate decizii.

ADVERTISEMENT