News

Anunțul incredibil făcut de Arhiepiscopia Tomisului! ”Puteți trimite pomelnice prin PayPal”. Instituția anunță că ÎPS Teodosie nu este implicat. Update

Ce anunț incredibil a făcut Arhiepiscopia Tomisului pentru enoriașii care vor să trimită pomelnice. Luni, instituția a anunțat că ÎPS Teodosie nu este implicat în demers.
18.10.2021 | 17:35
Anuntul incredibil facut de Arhiepiscopia Tomisului Puteti trimite pomelnice prin PayPal Institutia anunta ca IPS Teodosie nu este implicat Update
ADVERTISEMENT
18-10-2021
14:37

Arhiepiscopia Tomisului anunță că ÎPS Teodosie nu este implicat în chestiunea pomelnicelor prin PayPal

La o zi după ce Arhiepiscopia Tomisului a transmis enoriașilor că primește pomelnice și prin intermediul PayPal și, în acest sens, a publicat link-ul unde se poate dona online, instituția a venit cu precizări în privința rolului lui ÎPS Teodosie în acest demers.

Astfel, Arhiepiscopia anunță că ÎPS Teodosie nu are nicio implicare în acest proces legat de donaţiile credincioşilor.

”Decizia oferirii acestei posibilităţi a fost luată într-una din şedinţele Permanenţei Consiliului Eparhial Tomis şi nu din iniţiativa sau îndemnul personal al ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, aşa cum s-a relatat pe alocuri, în mod eronat.

Decizia a fost luată, cum s-a explicat deja, ca urmare a dorinţei exprese a credincioşilor care urmăresc slujbele online şi care ne-au solicitat să le oferim o soluţie tehnică pentru a putea dona sau trimite pomelnice”, se arată într-un comunicat emis de instituție, conform News.ro.

Aproape incredibil, dar adevărat! Credincioșii pot trimite acum pomelnice prin PayPal. Informația a fost confirmată de Arhiepiscopia Tomisului.

Aceștia au transmis un un mesaj postat la miezul nopții pe o rețea de socializare. Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, a explicat că totul s-a făcut la cererea enoriașilor.

ADVERTISEMENT

Ce anunț a făcut Arhiepiscopia Tomisului!

“Ne-au solicitat să găsim o metodă modernă prin care să facă donații”, a precizat acesta. De remarcat că reprezentanții Arhiepiscopiei le-au mai spus donatorilor că își pot nota în secțiunea ”Add Note” câteva nume ale persoanelor care urmează să fie pomenite în timpul slujbelor.

Concret, după ce se accesează link-ul, enoriașii sunt întâmpinați cu mesajul “Nu putem emite fără ajutorul ascultătorilor. Frate ajutat de frate – cetate întărită” (Pilde 18:19).

ADVERTISEMENT

Interesant este că mesajul face referire la Radio Dobrogea, post deținut de Arhiepiscopie, și al cărui cont de PayPal este același cu cel al pomelnicelor.

“Puteți trimite pomelnice prin PAYPAL, accesând linkul de mai jos. https://www.paypal.com/donate?hosted_button_id=J5F4JJ5SBWDNA. În cadrul donației puteți include câteva nume pentru a fi pomenite la slujbe, în secțiunea Add Note”, se mai arăta în mesajul postat pe pagina Arhiepiscopiei Tomisului.

ADVERTISEMENT

“Odată cu pandemia slujbele bisericii au început să fie difuzate online, așa că din ce în ce mai mulți credincioși în afara Arhiepiscopiei Tomisului au început să le urmărească, și unii dintre aceștia ne-au solicitat să găsim o metodă modernă prin care să facă donații pentru Arhiepiscopie.

Așa că am apelat la această metodă modernă și, pentru că tehnologia a permis și includerea unui text odată cu donația făcută, am oferit această posibilitatea credincioșilor de a-și scrie numele pentru a fi pomenite la altarul Catedralei Arhiepiscopale din Constanța, la slujbele pe care ei le urmăresc”, a explicat Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte și că de curând Arhiepiscopia Tomisului a transmis că Înalt Prea Sfinţitul Teodosie nu este antivaccinist, dar că este împotriva vaccinării sau constrângerii oamenilor spre vaccinare prin diverse măsuri restrictive.

“ÎPS Teodosie nu este un antivaccinist. Declaraţiile anterioare o demonstrează. Ierarhul a afirmat deseori că el însuşi s-a vaccinat cu diverse tipuri de vaccin, iar despre vaccinarea anti-COVID nici nu îndeamnă la vaccinare, nici nu poate opri pe cineva să se vaccineze, aceasta fiind o chestiune de specialitate medicală, asupra căreia Biserica nu are competenţa de a se pronunţa.

Îndemnul din emisiune de a nu se vaccina este exprimat în sensul de a nu se vaccina nimeni de frică (a şi spus-o ierarhul), pentru că frica, teama, ameninţarea cu iminenţa infectării, din păcate, au ajuns să facă parte din politicile de comunicare publică, generatoare de psihoze şi isterii de masă. Trunchierea unui mesaj afectează înţelegerea lui deplină”, explică Arhiepiscopia Tomisului.

ADVERTISEMENT