Life

Ce aplicații de pe iPhone sunt riscante. Un specialist a spus pe care trebuie să le ștergem neapărat

Ce aplicații de pe iPhone sunt riscante. Un specialist în tehnologie a spus ce aplicații trebuie șterse neapărat din telefon.
06.07.2023 | 16:12
Ce aplicatii de pe iPhone sunt riscante Un specialist a spus pe care trebuie sa le stergem neaparat
Aplicații riscante de pe iPhone. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Ce aplicații de pe iPhone sunt riscante. Un specialist chiar ne îndeamnă să le ștergem cât mai repede din telefon!

Aplicații riscante de pe iPhone

Un expert a spus care sunt aplicațiile pe care utilizatorii de iPhone trebuie să le șteargă. Expertul Matt Kerr, care este CEO și fondator al Appliance Geeked, spune că cele mai periculoase sunt cele de pe magazinele de aplicații terțe.

ADVERTISEMENT

Cel mai sigur este să descărcăm aplicații direct de pe Apple App Store și nu de altundeva. Compania face deja verificări pentru aplicațiile puse în magazinul său, așa că acestea sunt deja sigure.

“Rămâneți la Apple App Store, deoarece Apple implementează controale de securitate riguroase pentru a se asigura că aplicațiile disponibile sunt sigure”, a spus el, conform The Sun.

ADVERTISEMENT

Un alt sfat util este să nu descărcați aplicații necunoscute, de care nu ați auzit și nici altcineva din jur nu știe ce sunt. Un alt semn dubios este că aplicația în cauză nu are nicio recenzie.

Ce alte riscuri mai sunt pe iPhone

De asemenea, riscante pentru utilizatorii de iPhone mai pot fi și aplicațiile care nu au fost actualizate. De aceea, este bine să facem mereu actualizările necesare.

ADVERTISEMENT

Cel mai simplu este dacă activăm actualizările automate ale aplicațiilor. În acest fel cu siguranță vor avea aplicații mai sigure, fără să facem efortul de a le actualiza „de mână”.

“Pentru a rămâne protejat, faceți-vă un obicei din a vă actualiza în mod regulat aplicațiile.

ADVERTISEMENT

Activați actualizările automate ale aplicațiilor în setările iPhone-ului pentru a vă asigura că executați întotdeauna cele mai recente versiuni cu patch-urile de securitate și corecturile de erori necesare.”

Alte aplicații riscante de pe iPhone sunt cele care cer prea multe permisiuni. Spre exemplu, dacă o aplicație cere acces la microfon dar nu are niciun sens pentru tine acest lucru, cel mai probabil este ceva dubios la mijloc și ar trebui să o eviți.

ADVERTISEMENT