News

Ce ar face Tudor Chirilă dacă ar fi ministru: “Se plâng elevii, părinții, profesorii!”

12.04.2019 | 09:30
Ce ar face Tudor Chirila daca ar fi ministru Se plang elevii parintii profesorii

Tudor Chirilă, unul dintre cele mai implicate și vocale personalități din spațul public în evenimentele petrecute în țara noastră, a mărturisit ce ar face dacă ar fi ministru. De asemenea, artistul a mărturisit că știe ce lucru nu merge în România, în cadrul unui interviu oferit lui Vitalie Cojocari, la Știrile Pro TV. Cântărețul a povestit că problemele învățământului din România sunt mari.

Ce ar face Tudor Chirilă dacă ar fi ministru?

În cadrul unui interviu oferit reporterului Vitalie Cojocari, de la Știrile PRO TV, Tudor Chirilă a vorbit despre problemele grave din învățământul din România și despre ce ar schimba dacă ar avea titulatura de ministru. De asemenea. artistul a răspuns și criticilor primite pentru implicarea în problemele sociale și politice. “Sistemul nostru de învăţământ niciodată nu ne-a stimulat pasiunea de a învăţa. Şi cred că în absenţa unui astfel de sistem noi trebuie să ne stimulăm singuri.” Artistul a afirmat că generația actuală trebuie să învețe faptul că și tehnologia are două tăișuri.

“E important să înţelegeti că tehnologia şi reţelele de scoializare propun stiluri de viaţă şi modele care nu sunt adecvate cu realitatea. E foarte simplu să distorsionezi și să manipulezi realitatea în social media. E foarte simplu să punem niște haine pe noi care nu spun nimic despre noi şi să pozăm în ceva ce noi nu suntem. Sunt activ pe social media, dar încerc să fiu şi autentic. Nu să propun o imagine atât de diferită de ce sunt eu în viaţa de toate zilele. Nouă ni se vinde chestia asta foarte mult. “

Ce ar face Tudor Chirilă dacă ar fi ministru? Vedeta a răspuns tuturor întrebărilor într-un interviu
Ce ar face Tudor Chirilă dacă ar fi ministru? Vedeta a răspuns tuturor întrebărilor într-un interviu

“Nicio generaţie din România nu a fost perfectă”

Tudor Chirilă a mărturisit faptul că nicio generație din România nu va fi bună dacă nu se vor rezolva problemele din sisemul de învățământ. Acesta mărturisește că nu elitele sunt problema, pentru că sistemul românesc a fost mereu unul centrat pe elite. “În momentul de faţă cred că trebuie pusă amprenta şi pus accentul foarte puternic pe identificarea problemei – noi avem o problemă cu media, cu media copilului, cu mediocritatea.

Societăţile nu sunt schimbate de elite, societăţile sunt schimbate de ”average”. Uită-te ce se întâmplă cu Brexit. Oamenii ăia au votat în necunoștință de cauză. Când s-a întâmplat ca ”average”-ul britanic să se tâmpească în așa hal încât să-și bage țara în toate problemele?”