SPECIAL FANATIK. Ce înseamnă în sport ruperea Cataloniei de Spania!

Gabriel Esanu    Ionut Neamţu   
în Stiri sportive
28/10/2017, 00:00
SPECIAL FANATIK. Ce înseamnă în sport ruperea Cataloniei de Spania!

Parlamentul de la Barcelona a votat o rezoluţie declară independenţa regiunii Catalonia faţă de Spania. Este o decizie fără precedent în istoria ţării. În aceste condiţii, sportul spaniol ar putea ajunge într-o criză uriaşă. Asta pentru că foarte mulţi dintre sportivii de top ai ibericilor provin din Catalonia. FANATIK.RO vă prezintă cât de mult ar pierde sportul spaniol în cazul în care referendumul va fi pentru independenţă şi, ulterior, acceptat de guvernul spaniol.

Cea mai mare pierdere ar fi Mireia Belmonte, înotătoarea care reprezintă de obicei o garanţie pentru o medalie de aur la Jocurile Olimpice. Sportiva de 26 de ani a obţinut un aur şi la ultima ediţie a Olimpiadei, la Rio de Janeiro. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Pierdere uriaşă în baschet

O altă pierdere grea ar fi în baschet, acolo unde “La Roja” ar fi obligată să se descurce fără fraţii Gasol. De asemenea, ar urma să lipsească şi veteranul Juan Carlos Navarro. Chiar şi aşa, Spania ar rămâne o echipă grea, cu oameni ca Rudy Fernandez, Sergio Rodrigues şi Jose Calderon.

În tenis, Spania nu ar avea deloc de suferit. Toţi oamenii importanţi ar rămâne sub coroana regală a ibericilor: Nadal, Ferrer, Feliciano Lopez şi Bautista Agut. Singura pierdere, dacă se poate numi aşa, ar fi Robredo. Muguruza şi Suarez Navarro ar reprezenta şi ele Spania în continuare.

Motociclismul, distrus!

Motociclismul este un sport în care catalanii au o mare istorie şi au şi în acest moment cele mai importante nume. Marc Marquez, Dani Pedrosa şi fraţii Espargaro sunt toţi catalani şi, practic, ar lăsa pe gol motociclismul spaniol.

Naţionala de fotbal, în piuneze

Şi naţionala de fotbal a Spaniei ar fi serios afectată. Ar putea rămâne fără fotbalişti ca Pique, Cesc Fabregas, Jordi Alba şi Segio Busquets sunt cele mai mari pierderi. De altfel, aceştia au susţinut mult timp lupta pentru independenţa Cataloniei.

Închide ×