Sport

Ce ar pierde PSG după plecarea lui Mbappe? Francezul a fost mai determinant ca niciodată în câștigarea titlului de parizieni

În ultimul an de contract cu Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe a fost cel mai influent jucător în cucerirea celui de-al zecelea titlu de campioană în Ligue 1.
29.04.2022 | 10:10
Ce ar pierde PSG dupa plecarea lui Mbappe Francezul a fost mai determinant ca niciodata in castigarea titlului de parizieni
Se apropie momentul în care Kylian Mbappe va anunța echipa la care va evolua din sezonul viitor. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ce începe rău nu se termină mereu și mai rău! Cel puțin nu în cazul lui Kylian Mbappe, care a răsturnat în favoarea sa o situație ce îi era ostilă la începutul sezonului, după ce anunțase că nu își va prelungi contractul cu Paris Saint-Germain, scadent în această vară.

Fără golurile lui Mbappe, PSG ar fi gâfâit în lupta pentru titlu

Fluierat de publicul de pe Parc des Princes în prima etapă din Ligue 1, în august 2021, Mbappe a ajuns să fie singurul jucător al lui PSG aplaudat în martie 2022 după eliminarea echipei din optimile Champions League în fața celor de la Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Practic, șeptarul lui PSG i-a întors pe fani cu 180 de grade într-o jumătate de an în care a devenit jucătorul indispensabil al lui Mauricio Pochettino dintr-un grup ce îi cuprinde pe Neymar și Lionel Messi. Iar o despărțire, tot mai probabilă, a lui Mbappe de Paris ar putea avea destule efecte negative pentru PSG.

Asta pentru că atacantul de 23 de ani a fost decisiv în 31 din cele 42 de meciuri disputate în actualul sezon în toate competițiile, iar golurile sale i-au adus lui PSG nu mai puțin de 17 puncte în Ligue 1, fără de care al zecelea titlu de campioană ar fi fost acum sub semnul întrebării.

ADVERTISEMENT
  • 102 driblinguri reușite are Kylian Mbappe în actuala ediție din Ligue 1, cele mai multe din topul celor mai tari cinci campionate din Europa, după Alain Saint-Maximin. Jucătorul lui Newcastle United are 135 de driblinguri reușite.

Mbappe a produs aproape jumătate din golurile lui PSG în Ligue 1

O analiză rece și simplistă a eficienței lui Mbappe în jocul Parisului poate duce la concluzia că, fără reușitele sale, gruparea de pe Parc des Princes s-ar fi aflat acum la patru puncte în urma marii rivale, Olympique Marseille, cu patru etape rămase de disputat!

ADVERTISEMENT

Cu o lună înaintea finalului stagiunii, Kylian Mbappe este liderul golgeterilor din Franța, cu 22 de reușite, precum și al celor mai buni pasatori, cu 14 assist-uri. Astfel, el a fost implicat în marcarea a 47 la sută din golurile lui PSG în Ligue 1, cel mai mare procentaj de când a fost transferat de la AS Monaco.

Favorit să câștige al patrulea titlu de golgeter în Ligue 1, Mbappe s-ar apropia la un singur trofeu de recordul deținut de Carlos Bianchi, Delio Onnis și Jean-Pierre Papin. Iar influența sa în jocul Parisului nu este egalată de niciun alt fotbalist în Hexagon.

ADVERTISEMENT
  • 297 de baloane jucate în terenul advers are Kylian Mbappe în acest sezon, cele mai multe din Top 5 ligi din Europa, după Mohamed Salah. Egipteanul are 299 de mingi jucate.

Aproape că nu are rival nici în Europa

Kylian Mbappe nu este cel mai influent jucător doar din Franța, ci și din cele mai puternice cinci ligi din Europa. Cu 36 de goluri produse, este la egalitate cu colegul său din echipa națională, Karim Benzema, autor a 25 de reușite și 11 pase decisive, și îi devansează pe Robert Lewandowski, de la Bayern Munchen, Mohamed Salah, de la Liverpool, și Christopher Nkunku, de la RB Leipzig.

Mbappe este un jucător complet pe faza ofensivă pentru Paris Saint-Germain, aspect confirmat de alte două statistici la nivelul celor mai tari cinci campionate din Europa: este pe locul al doilea la capitolul driblinguri reușite, după Alain Saint-Maximin, de la Newcastle United, și tot pe poziția secundă în ceea ce privește mingile jucate în terenul advers, după Mo Salah.


  • (P) Cota NETBET pentru Strasbourg – PSG: 2,45 este cota pentru „peste 1,5 goluri în prima repriză”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT