Life

Ce ar putea fi monolitul apărut în Utah, California, la Neamț și mai nou la Vadu. Internetul a explodat de teorii

09.12.2020 | 17:08
Ce ar putea fi monolitul aparut in Utah California la Neamt si mai nou la Vadu Internetul a explodat de teorii
ADVERTISEMENT

Monolitul apărut în mai multe locuri ale României și în Statele Unite ale Americii în ultimele săptămâni le-a dat bătăi de cap americanilor și românilor.

Internetul a explodat cu tot felul de teorii legat de obiectul metalic, iar noi o să le expunem pe cele mai interesante, plauzibile și mai puțin plauzibile. Oricum, până la o concluzie oficială, comună, orice poate fi adevărat.

ADVERTISEMENT

Obiectul metalic, extrem de strălucitor în bătaia razelor solare, a fost descoperit prima oară în deșertul din Utah la mijlocul lunii noiembrie. Acesta a fost dezmembrat și distrus, iar cei care au ajuns acolo pentru a vedea despre ce e vorba, în frunte cu autoritățile americane, nu au putut identifica deocamdată persoana care a înfipt metalul în solul roșu.

Monolitul de la Vadu, filmat cu drona

Nu peste mult, un obiect asemănător a apărut la mii de kilometri depărtare. în Piatra Neamț, România, stârnind din nou o serie de intrigi. Monolitul de la Neamț a dispărut și a reapărut în SUA, dar de data aceasta în statul californian.

ADVERTISEMENT

O variantă/ replică a aceluiași monolit a apărut recent pe plaja sălbatică Vadu din județul Constanța,a pe litoralul Mării Negre, iar imaginile publicate cu acesta au fost filmate cu o dronă din mai multe unghiuri.

Întrebarea firească este: ce este, de fapt, acest monolit? Apoi, mai sunt și alte câteva întrebări: de ce apare și dispare din anumite locuri? Cine l-a pus unde l-a pus și cu ce scop?

ADVERTISEMENT

Jurnalistul și senior-editorul revistei „Știință și tehnică”, Alexandru Mironovo, a spus încă de la mijlocul lunii noiembrie că e posibil să fie o mare cacealma, căci monolitul apărut prima oară în Utah i-a amintit de filnul „Odiseea spațială”.

„După cum arată mie mi se pare fie tentativa de a păcăli opinia publică, fie un artist care a găsit un loc cât mai departe de lume care a făcut ceva”, a declarat Mironov la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Unul similar, din aur, apărut în Columbia

Cât despre monolitul din California, apărut după dispariția celui din Piatra Neamț, acesta a fost revendicat de patru artiști americani care susțin că au fost inspirați de cel pe care l-au văzut pe internet apărut în Neamț.

Monoliții care au apărut în cele mai multe locuri sunt, așa cum le spune și numele, obiecte metalice omogene, acestea fiind realizate din oțel inoxidabil. Pe lângă cele din România și SUA a mai apărut unul și în Columbia, acesta fiind auriu.

Pe internet au apărut mai multe teorii în legătură cu aceste apariții stranii. Unii spun că sunt semnele Apocalipsei și că locurile în care apar pe planetă vor fi puncte importante pentru ceea ce va urma în viitorul apropiat, alții susțin că anunță o invazie extraterestră pe Pământ pentru care ar trebui să ne pregătim, acesta fiind următorul mare eveniment provocat de destinul umanității după pandemia de coronavirus.

Există și opinii ceva mai… terestre. Un internaut ne-a scris că este convins că acest monolit ar putea fi folosit într-o campanie publicitară de mare anvergură: „Sigur e vreo campanie de marketing pentru cine știe ce brand, că prea se bate moneda pe tema asta”.

Alte obiecte asemănătoare au mai fost zărite și în Spania și Germania, la fel, în locuri nu foarte populate de cetățeni, dar aproape de comunități.

 

ADVERTISEMENT
Tags: