News

Ce ar putea fi obligați elevii să facă atunci când vor reveni la școală. Anunțul ministerului Educației

04.05.2020 | 07:42
Ce ar putea fi obligati elevii sa faca atunci cand vor reveni la scoala Anuntul ministerului Educatiei
Elevii, ar putea fi obligați să poarte măști, la revenirea pe băncile școlii, în toamnă. Anunțul făcut de Monica Anisie. Sursa foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Ministerul Educației Monica Anisie ia în calcul numeroase măsuri de a redeschide unitățile de învățământ în toamnă pentru noul an școlar. Politicianul a declarat recent că cel mai probabil elevii vor purta măști în timpul orelor de curs, dar încă nu a fost luată o decizie concretă în acest sens.

Elevii ar putea purta măști la redeschiderea școlilor, în toamnă

Pandemia de coronavirus a închis toate unitățile de învățământ, de stat și private, încă din data de 11 martie, iar acum politicienii susțin că redeschiderea anului școlar 2020 – 2021 ar putea avea loc mai târziu sau s-ar putea face cu câteva măsuri importante.

ADVERTISEMENT

Ministerul Educației Monica Anisie a precizat că elevii ar putea fi obligați să poarte măști la revenirea pe băncile școlii, în toamnă. Măsura nu este una bătută-n cuie, ci urmează să fie dezbătută în cadrul instituției pe care o conduce. De asemenea, în clasă vor fi maxim 10 elevi care vor păstra distanța socială între ei.

„Noi, încă, nu am transmis ordinul cu privire la măsurile pe care trebuie să le luăm în perioada revenirii elevilor. (…) Într-adevăr, trebuie să luăm măsuri prin care să nu expunem în niciun fel elevii şi în sală vor fi maximum 10 elevi, distanţaţi fizic şi purtând, într-adevăr, măşti”, a spus politicianul la un post de televiziune, informează Agerpres.

ADVERTISEMENT

Ministerul Educației, pregătit pentru redeschiderea anului școlar mai târziu de septembrie

„Am spus la început că trebuie să luăm această măsură. În principiu, vor purta măşti. Decizia va luată de Ministerul Sănătăţii”, a mai adăugat Monica Anisie, potrivit sursei menționate anterior.

De asemenea, ministrul Educației a vorbit și despre posibilitatea în care anul școlar 2020- 2021 să nu fie deschis în septembrie, ci mai târziu, mai ales că este așteptat al doilea val al pandemiei.

ADVERTISEMENT

Monica Anisie a precizat că se pregătește inclusiv pentru această situație, recomandându-le profesorilor să se axeze mai mult pe învățământul online pentru că sănătatea elevilor este pe primul plan.

„Noi trebuie să fim pregătiți pentru această posibilitate, nu spun că e o posibilitate, trebuie să fim pregătiți ca școala să nu se reia în septembrie. Să fim pregătiți dacă vine al doilea val.

ADVERTISEMENT

Vom veni cu un plan de măsuri. Profesorii trebuie să fie pregătiți ca să desfășoare activitatea de învățământ online. Sănătatea elevilor e pe primul plan. 

Ne aflăm într-o situație dificilă, nu ne-am mai confruntat până acum. Trebuie să ne adaptăm din mers. Din toamnă, profesorii să fie pregătiți să predea online.

Profesorii vor face cursuri, vor învăța să predea online”, a mai spus Monica Anisie într-o intervenție telefonică, relatează digi24.ro.

 

ADVERTISEMENT