News

Ce arată rezultatul necropsiei în cazul bărbatului care a murit după vaccinul cu AstraZeneca

13.03.2021 | 22:37
Ce arata rezultatul necropsiei in cazul barbatului care a murit dupa vaccinul cu AstraZeneca
A făcut rapelul cu 3 săptămâni mai devreme. Ce probleme a întâmpinat, ulterior, un bărbat din Galați
ADVERTISEMENT

A fost efectuată necropsia bărbatului din Târgu Jiu, ce avea vârsta de 47 de ani, și care a murit la o zi de la vaccinarea cu serul AstraZeneca. În cazul acestuia a fost vorba și despre lotul de vaccin ABV2856, ce a fost suspendat și în România. Și în alte țări acest lot – ABV2856 – a fost suspendat, ca o măsură de precauție.

În urma primirii necropsiei efectuate la pacientul din județul Gorj nu a fost dovedită vreo legătură între decesul său și vaccinarea cu AstraZeneca. Bărbatul nu se știa nici cu boli cronice și a decedat pe data de 1 martie a acestui an, după ce a mers la serviciu. Nu imunizarea cu serul contra coronavirus pare să îi fi fost fatală, după cum au confirmat și autoritățile în cauză.

ADVERTISEMENT

Ca o măsură extra, în mai multe țări ale Uniunii Europene, unde fuseseră distribuite dozele problematice s-a decis suspendarea lor temporară. Decesul bărbatului din Gorj a survenit la doar o zi de când i-a fost administrat serul, dar fără să existe vreo legătură cu vaccinul.

Detalii uluitoare în cazul bărbatului din Gorj, mort după vaccinarea cu AstraZeneca

Bărbatul de 47 de ani s-a vaccinat contra coronavirus și a primit o doză din serul AstraZeneca, fiind programat pentru vaccinare pe data de 28 februarie. Ulterior a declarat că se simte bine, după ce a fost ținut sub supraveghere timp de 15 minute, după care a mers acasă. Starea acestuia a rămas bună și a doua zi, când a mers la serviciu. Colegii săi au observat că se simte rău și au solicitat o ambulanță.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a murit pe data de 1 martie, după ce a fost dus la spital și s-a descoperit că a făcut un infarct miocardic. Mai mult, a fost inițial resuscitat și părea că își revine, dar a intrat într-un nou stop cardiac la doar 12 ore de când fusese transportat pe o unitate medicală din Gorj.

Totodată, în respectivul județ au fost primite 1.500 de doze din lotul cu probleme de ser AstraZeneca. Dintre acestea au fost folosite 1.083 de doze, pe când restul de ser cu probleme a fost scos din uz, conform procedurilor medicale.

ADVERTISEMENT
Ce arată rezultatul necropsiei în cazul bărbatului care a murit după vaccinul cu AstraZeneca
Bărbatul mort la o zi de la vaccinarea cu AstraZeneca avea probleme cardiace de care nu știa

Necropsia pacientului a arătat că deși se știa sănătos și fără vreo problemă de sănătate, acesta avea de fapt anumite probleme cu inima, de care nu avea habar. În plus, nu a fost dovedită vreo legătură între vaccinarea sa și serul AstraZeneca.

Pacientul de 47 de ani fusese repartizat pentru vaccinare la un centru localizat în Bumbeşti-Jiu. Rezultatul necropsiei sale a arătat că nu există vreo legătură cu vaccinul primit, însă el suferea de probleme cardiace, având și anumite “sechele cardiace” rămase netratate și care i-au fost descoperite, fiindu-i fatale. Rezultatul necropsiei a fost cel de infarct miocardic.

ADVERTISEMENT

Serul cu probleme, din lotul ABV2856, a fost retras în mai multe țării ale Uniunii Europene după ce în Italia au existat mai multe cazuri de trombofilie, ca o măsură de precauție.

Bărbatul de 47 de ani lucra la serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj și a mers la serviciu la un timp scurt de la imunizare. Colegii săi au fost cei care au solicitat o ambulanță, după ce acestuia i s-a făcut rău. A decedat, deși inițial, după minute bune de resuscitare, a dat semne că își revine. La doar 12 ore de când se afla internat, pacientul a făcut un nou infarct ce i-a fost fatal.

“Medicii care i-au făcut necropsia au zis că a făcut un infarct miocardic. Avea inima mărită.(…) Noi, ieri, am fost informați, printr-o instrucțiune, să retragem vaccinurile din acest lot, care mai sunt în stocurile centrelor de vaccinare. (…) Noi nu știam despre acest lot că are probleme. Doar preventiv, până se fac verificări de către EMA, se retrage acest lot de vaccin. Se va aduce alt vaccin, din alt lot”, a susținut Narcis Stoian, directorul DSP Gorj, potrivit Mediafax.

ADVERTISEMENT
Tags:
Gregorian Bivolaru, arestat la Paris. Îşi obliga victimele să plătească
Gregorian Bivolaru, arestat la Paris. Îşi obliga victimele să plătească "în natură": videochat sau munci manuale. Ţinea 26 de femei în casă
Cum a numit-o Dumitru Dragomir pe Clotilde Armand, după ce primarul Sectorului 1...
Cum a numit-o Dumitru Dragomir pe Clotilde Armand, după ce primarul Sectorului 1 i-a trimis un buldozer la hotel
Fostul căpitan din Liga 1, dezlănțuit în stradă pentru AUR: „CINE SUNTEM NOI?”...
Fostul căpitan din Liga 1, dezlănțuit în stradă pentru AUR: „CINE SUNTEM NOI?” » S-a întors în politică și îi face jocurile lui George Simion: imagini incredibile surprinse în week-end
Milionarul celebru din România care nu s-a lăsat intimidat de clanul Caran! Ce...
Milionarul celebru din România care nu s-a lăsat intimidat de clanul Caran! Ce a făcut după ce a rămas fără Bentley şi Ferrari
Lacul din România care crește continuu, interzis. De ce nimeni nu mai are...
Lacul din România care crește continuu, interzis. De ce nimeni nu mai are voie să se apropie de ape VIDEO
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit...
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit cu amărăciune: Biserica era plină de…
Mihai Gâdea cutremură toată România! Documentul prezentat în direct la Antena 3
Mihai Gâdea cutremură toată România! Documentul prezentat în direct la Antena 3
Codin Maticiuc s-a căsătorit în secret cu Ana Pandeli
Codin Maticiuc s-a căsătorit în secret cu Ana Pandeli
Răsturnare de situație. Ei au CÂȘTIGAT America Express. Au învins în finală o...
Răsturnare de situație. Ei au CÂȘTIGAT America Express. Au învins în finală o altă super echipă!
Cum arată Bianca Drăgușanu după ce și-a făcut 'cat eyes' chirurgical. S-a filmat...
Cum arată Bianca Drăgușanu după ce și-a făcut 'cat eyes' chirurgical. S-a filmat când medicul i-a cusut pleoapele
Mărturii oribile ale victimelor lui Bivolaru au ieșit la iveală: „Îndoctrinare, sechestrare, șantaj”
Mărturii oribile ale victimelor lui Bivolaru au ieșit la iveală: „Îndoctrinare, sechestrare, șantaj”
Val de critici pentru Irinel Columbeanu. A fost aspru taxat după ce a...
Val de critici pentru Irinel Columbeanu. A fost aspru taxat după ce a părăsit azilul: „Tu te postezi ca un șmecher cu bani”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!