Sport

Ce ascunde Novak Djokovic? Britanicii au descoperit o gravă eroare între testele prezentate de sârb când a susținut că ar fi fost infectat cu COVID

Novak Djokovic a ținut prima pagină a ziarelor din întreaga intrând în Australia fără să poată face dovada vaccinării anti-COVID, obligatorie pentru participanții la AO 2022. Britanicii ar putea avea dovada că a mințit.
28.01.2022 | 17:07
Ce ascunde Novak Djokovic Britanicii au descoperit o grava eroare intre testele prezentate de sarb cand a sustinut ca ar fi fost infectat cu COVID
ADVERTISEMENT

Novak Djokovic a fost expulzat de autoritățile din Australia din cauză că refuză să se vaccineze, condiție obligatorie pentru sportivi, pentru a putea juca la Australian Open.

Numărul 1 mondial, anti vaccinist declarat, a obținut o scutire medicală de la organizatorii primului Grand Slam al anului, anulată de autorități. În apărarea lui, avocații au prezentat ”probe” care atestau că Nole ar fi fost infectat la jumătatea lunii decembrie.

ADVERTISEMENT

Ce au descoperit jurnaliștii britanici

Expulzarea lui Novak Djokovic din Australia a împărțit lumea în două. Fanii sârbului, adepți ai ideii anti vacciniste, au manifestat pe străzi și au provocat haos la Meolbourne.

În Serbia, familia sportivului a organizat o conferință de presă în care a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor străini. În Anglia, jurnaliștii de la BBC au demarat o anchetă și au mers pe urmele evenimentelor în perioada în care Nole susține că ar fi fost infectat cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

Rezultatele celor două teste prezentate de avocații sportivului, efectuate înainte de a ajunge în Australia, sunt, însă, în neconcordanță cu evoluția firească a centralizărilor.

Astfel, serie numerică de pe primul test, efectuat de Novak Djokovic, conform avocaților lui la data de 16 decembrie (7371999), este mai mare decât seria numerică de pe cel de al doilea test din 22 decembrie (7320919).

ADVERTISEMENT

Jurbaliștii britanici susțin, și acest lucru este dovedit în marea majoritate a statelor care centralizează evoluția testării populației, că este o gravă eroare a sistemului medical din Serbia.

Planează, însă, și suspiciunea că cele două teste ar fi de fapt ”contrafăcute” și că astfel s-ar putea explica ”eroarea din sistemul centralizat de contabilizare a persoanelor vaccinate.

ADVERTISEMENT

În plus, o serie de teste efectuate în Serbia, între cele două date în care sportivul ar fi încercat să obțină o ”motivare” medicală prin care să ateste trecerea prin boală, au evidențiat faptul că deși au fost efectuate în 8 laboratoare diferite, numerotarea testelor a avut o cronologie firească, ascendentă, corectă.

Autoritățile din Serbia și familia sportivului refuză să comenteze situația

Suspiciunile asupra bunei credințe a lui Novak Djokovic, a autorităților, a echipei lui și a familiei sale, sunt alimentate și de faptul că nimeni din anturajul lui Nole nu vrea să comenteze descoperirea britanicilor.

Jurnaliștii de la BBC au cerut părerea unui expert în analiza și securitatea datelor obținute, care susține că ar putea fi vorba, deși e puțin probabil, de o eroare.

Nici Novak Djokovic nu a încercat să ofere vreun răspuns referitor la aceste discrepanțe, staff-ul lui anunțând că sportivul este extrem de concentrat pe pregătirea participării la viitorul turneu, unde este acceptat nevaccinat – Dubai ATP500.

ADVERTISEMENT