Sport

Ce aşteptări au selecţionerii de la EURO 2020! Cine este cel mai pesimist antrenor: “Este probabil să nu obţinem niciun punct”

Pe 11 iunie va începe EURO 2020, cea mai aşteaptă competiţie a anului. Înainte de turneul final, selecţionerii celor 24 de naţionale şi-au prezentat aşteptările.
05.06.2021 | 21:01
Ce asteptari au selectionerii de la EURO 2020 Cine este cel mai pesimist antrenor Este probabil sa nu obtinem niciun punct
ADVERTISEMENT

FANATIK îţi prezintă ce aşteptări au cei 24 de selecţioneri care luptă pentru trofeu la EURO 2020. De departe, Marco Rossi, antrenorul Ungariei, a avut cel mai pesimist discurs, în timp ce Didier Deschamps, campion mondial cu Franţa a anunţat, în suplimentul World Soccer, că nu se teme de nimeni.

Ce aşteptări au selecţionerii din Grupa A de la EURO 2020

“Dacă vrem să creştem, trebuie să ne calificăm dintr-o grupă cu Italia, Elveţia şi Ţara Galilor. Trebuie să le arătăm adversarilor că suntem o echipă care poate juca de la egal la egal” – Senol Guneş (Turcia)

ADVERTISEMENT

“Chiar dacă nu suntem văzuţi printre favoriţi, presiunea va fi uriaşă pe noi ca să câştigăm. Am un grup de jucători foarte buni, care îşi îmbunătăţesc jocul de la zi la zi. Ne va ajuta faptul că vom juca la Roma” – Roberto Mancini (Italia)

“Experienţa jucătorilor care au fost şi la EURO 2016 ne va ajuta. Lotul este unul bun, iar jucătorii tineri au de la cine să înveţe. Urmează o perioadă frumoasă pentru fotbalul galez. Nu mă refer doar la EURO 2020, ci la următorii cinci sau şase ani” – Rob Page (Ţara Galilor)

ADVERTISEMENT

“Nu poţi oferi o predicţie pentru un turneu final. Nu există adversari uşori. Pentru Elveţia, participarea la un turneu final este mereu un succes şi creşte dacă reuşim să ne calificăm în următoarea fază” – Vladimir Petkovic (Elveţia)

Roberto Martinez face apel la micile detalii în Grupa B. Finlandezii îşi ştiu locul: “Suntem outsideri”

“Câştigarea unui turneu major se reduce la micile detalii, lucruri pe care nu le poţi controla întotdeauna. Dacă ne uităm la istorie, multe echipe mari au ratat trofeul. Brazilia din 1982 sau Olanda lui Cruyff. Sunt două exemple de echipe care aveau un lot foarte bun, dar nu au câştigat trofeul. Vrem să-i facem mândri pe fanii noştri” – Roberto Martinez (Belgia)

ADVERTISEMENT

“Suntem outsideri în grupa noastră. Vom lua fiecare meci în parte. Avem obiective pentru fiecare partidă, dar şi punctele sunt importante. Asta nu înseamnă că vom fi concentraţi doar pe rezultat” – Markku Kanerva (Finlanda)

“Cred că putem trece de faza grupelor, dar va fi foarte greu. Finlanda este la debut şi s-au dezolvtat foarte bine. Rusia e periculoasă, iar Belgia este una dintre favorite la trofeu. Să ne calificăm în optimi şi vedem apoi ce se va întâmpla” – Kasper Hjulmand (Danemarca)

ADVERTISEMENT

“Nu avem o grupă uşoară. Belgia este o naţională de top, o ştim cel mai bine dintre adversarele din grupă. Danemarca are şansa să joace toate meciurile acasă, iar ultimul meci al nostru va fi la Copenhaga, un adevărat test. Finlanda are mulţi jucători care evoluează în străinătate, aşa că va fi un rival dificil” – Stanislav Cherchesov (Rusia)

Olandezii visează la o calificare în semifinale. Ucraina vrea să iasă din grupe

“Dacă totul merge conform planului, putem să învingem pe oricine. Sunt multe favorite la trofeu. Un rezultat bun pentru noi ar fi calificarea în semifinale. Sunt păreri că avem o grupă uşoasă, dar nu este deloc adevărat” – Frank de Boer (Olanda)

“Obiectivul minim este calificarea în optimi. Avem un lot bine proporţionat. Pentru mine şi pentru jucătorii mei, fiecare meci de la Campionatul European va fi ca o finală pe care trebuie să o câştigăm” – Andrei Shevchenko (Ucraina)

“Suntem într-o dispoziţie bună, mai ales că ne-am atins obiectivele impuse. Toţi suntem motivaţi şi concentraţi. Jucătorilor mei le voi transmite următorul lucru: au şansa să scrie istorie şi să obţină prima victorie a Austriei la un Campionat European” – Franco Foda (Austria)

“Avem parte de adversari puternici, dar avem încredere în noi. Trebuie să jucăm la un nivel cât mai înalt, apoi vom vedea ce se întâmplă. Orice se poate întâmpla în fotbal. Ne respectăm adversarii, dar vom căuta orice posibilitatea să-i învingem” – Igor Angelovski (Macedonia de Nord)

Gareth Southgate a evitat să anunţe ce aşteptări are la EURO 2020. Scoţienii vor să scrie istorie

“Am ajuns să abordăm meciurile tari cu o gândire pozitivă. Suntem conştienţi că putem răni orice adversar. Trebuie să ne provocăm, să avem această mentalitate. Avem jucători care gândesc aşa” – Garteh Southgate (Anglia)

“Nu consider că ne numărăm printre favoriţii principali, dar cred că sunt cam zece echipe care pot învinge pe oricine şi care pot visa la câştigarea Europeanului. Aş putea să spun că suntem printre aceste zece echipe. Putem învinge pe oricine. Am văzut cât de fericiţi i-am făcut pe fanii noştri la Mondialul din 2018. Avem motivaţia să repetăm acel parcurs” – Zlatko Dalic (Croaţia)

“Nu mergem la EURO doar ca să jucăm meciurile din grupe. Vrem să ne calificăm în optimi şi să fim prima generaţie care ajunge în fazele eliminatorii la un turneu major” – Steve Clarke (Scoţia)

“Vrem să ne calificăm în optimile de finală. După atingerea acestui obiectiv, orice este posibil. Ăsta e primul nostru pas, dar ştim că va fi foarte greu” – Jaroslav Silhavy (Cehia)

Ce problemă are Polonia înainte de EURO 2020. Luis Enrique le dă dreptate fanilor

“Suporterii Spaniei au toate motivele să fie entuziasmaţi, mai ales după meciurile din preliminarii. Linia dintre victorie şi înfrângere este foarte subţire, mai ales la un turneu final. Norocul este un factor important” – Luie Enrique (Spania)

“Suntem conştienţi că adversarii noştri sunt mai bine clasaţi decât noi. Intrăm în turneu ca una dintre echipele slab cotate, dar toate echipele calificate la EURO sunt competitive. Dacă nu vom apărea surprize la nivelul lotului, putem fi un adversar dificil” – Stefan Tarkovic (Slovacia)

“La un Campionat European nu există grupe uşoare. Spania am întâlnit-o în preliminarii şi e o echipă foarte bună. Polonia merge la toate turneele finale, iar Slovacia nu trebuie subestimată” – Janne Andersson (Suedia)

“Cea mai mare provocare a mea va fi să organizez jocul în defensivă. Asta va fi cheia, elementul decisiv pentru viitorul nostru. Sunt mulţumit de jucătorii pe care îi am la dispoziţie” – Paulo Sousa (Polonia)

Reacţiile la “Grupa Morţii” de la EURO 2020. Ce spun selecţionerii Franţei, Portugaliei şi Germaniei

“Nu ne temem de nimeni. Cred că unii adversari se tem de noi pentru că suntem una dintre cele mai bune echipe de la acest turneu. Trebuie să ne respectăm fiecare adversar. Portugalia arată bine, Germania are un joc foarte bun. Vrem să mergem până la capăt, asta le spun mereu jucătorilor mei” – Didier Deschamps (Franţa)

“Defensiva a fost călcâiul lui Ahile pentru noi în ultimul timp. Sper să punem la punct totul înainte de EURO 2020. Simt că nivelul de dorinţă din lotul de acum se aseamănă cu ceea ce se întâmpla la EURO 2012 sau la CM 2014” – Joachim Low (Germania)

“Când vezi cum arată naţionala Franţei şi ce jucători are, şansele noastre par foarte mici. Cu toate acestea, în fotbal niciodată nu poţi spune niciodată. Este probabil să nu obţinem niciun punct, chiar dacă jucăm acasă, dar va conta felul cum vom pierde, dacă acest lucru se va întâmpla. Vom lupta ca să obţinem un punct sau două. Va fi foarte greu, dar vom încerca” – Marco Rossi (Ungaria)

“Nimeni nu îşi dorea să fie într-o grupă cu Germania şi Franţa, aşa că nici noi nu doream asta. La fel de bine, Germania şi Franţa nu îşi doreau să fie într-o grupă cu Portugalia. Suntem pregătiţi pentru turneul, aşa că mai rămâne să vedem ce se va întâmpla” – Fernando Santos (Portugalia)

ADVERTISEMENT
Tags: