News

Ce au ajuns să facă românii pentru minivacanță de 1 Mai și Paște. Obiceiul nou dat de prețurile mici

Cum preferă mulți români să petreacă minivacanța de 1 Mai și Paște. Obiceiurile s-au schimbat semnificativ în ultimii ani.
11.04.2024 | 09:02
Ce au ajuns sa faca romanii pentru minivacanta de 1 Mai si Paste Obiceiul nou dat de preturile mici
Ce au ajuns să facă românii pentru minivacanță de 1 Mai și Paște. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Românii preferă să petreacă minivacanța de 1 Mai și Paște într-un mod mai puțin tradițional față de alți ani. De altfel, acest obicei a apărut mai ales după ce au fost ridicate restricțiile din pandemie.

Cum aleg mulți români să petreacă minivacanța de 1 Mai și Paște

Apetitul românilor pentru călătorii este din ce în ce mai mare. În ultimii ani s-a observat o creștere semnificativă a cererilor pentru vacanțe în afara granițelor, în destinații exotice, chiar și în perioada sărbătorilor.

ADVERTISEMENT

Dacă unii dintre creștinii ordotocși preferă să petreacă sărbătorile pascale acasă, înconjurați de familie și cei dragi, alții aleg să meargă în vacanțe. În 2024, agențiile de turism au și cu 50 la sută mai multe rezervări decât în anii precedenți, mai ales că minivacanța de 1 mai va fi legată de Paște.

Mulți turiști au ales să călătorească în luna mai și datorită prețurilor mici. Destinațiile exotice, precum Maldive, Mauritius, Thailanda sau Indonezia se numără printre preferatele românilor în 2024.

ADVERTISEMENT

Prețurile încep de la 1.500 de euro de persoană și ajung până la 2.000 de euro. În ofertele agențiilor de turism sunt incluse zborul, cazarea pentru 9 sau 10 nopți și asigurarea, potrivit unui specialist din acest domeniu, citat de Observator News.

Cât costă o vacanță în Egipt sau Bulgaria

Pe lângă tarifele mici din această perioadă, schimbările climatice îi determină pe turiști să își organizeze vacanța de vară în timpul anotimpului de primăvară. Printre destinațiile aflate în top continuă să fie și Egiptul.

ADVERTISEMENT

„Egiptul e o destinaţie care merge foarte bine şi acum. Turiştii călătoresc în Hurghada, în Sharm el Shayk. Pachetele pleacă de la 975 de euro pe cameră, deci pentru două persoane. Serviciile de masă sunt all inclusive”, a transmis Marius Berca, manager agenţie de turism, conform sursei citate.

De asemenea, Spania, Italia, Londra și alte țări fascinante din Europa se numără printre destinațiile preferate de români. Costurile sunt de până la 1.000 de euro de persoană pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT

Cei care aleg un loc mai aproape de România optează pentru Grecia sau Bulgaria, iar prețurile sunt și mai accesibile. „La Balchik, pachetul este 390 de euro 5 nopţi de cazare, demipensiune şi masă festivă de Paşte inclusă”, a adăugat Marius Berca.

ADVERTISEMENT