ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Ce au cerut irlandezii după incidentele de la Universitatea Craiova – Honved! “Arbitrii sunt o țintă ușoară”

Autor: Francisc Oprea | 03.08.2019 | 16:09

Meciul retur al dublei Universitatea Craiova – Honved Budapesta a avut parte de un final neașteptat. În finalul reprizei a doua a prelungirilor, arbitrul partidei, nord-irlandezul Arnold Hunter a intervenit pentru a opri o bătaie generală ce a avut loc chiar în fața peluzei Craiovei. În acele momente, o petardă aruncată din tribune a explodat chiar lângă central, care a avut nevoie de intervenția medicilor. În urma incidentului, șeful comisiei arbitrilor din Irlanda, Trevor Moutray, cere măsuri de protecție sporite pentru arbitrii.

ADVERTISEMENT

Ce au cerut irlandezii după incindentele de la Universitatea Craiova – Honved!

Trevor Moutray, președintele comisiei arbitrilor din cadrul Federației Irlandeze de Fotbal, este de părere că arbitrii au nevoie de mai multă protecție și de un grad de apreciere mai mare, dată fiind importanța lor în joc. Reacția sa vine după incidentele de la meciul Universitatea Craiova – Honved, când centralul Arnold Hunter a avut nevoie de intervenția medicicilor după ce o petardă a explodat aproape de el, iar o brichetă aruncată din tribune l-a lovit. După incidente, meciul s-a reluat după aproape 30 de minute de întrerupere, iar Hunter a fost înlocuit de arbitrul de rezervă.

Arbitrajul este o meserie grea, iar criticii ar face bine să conștientizeze lucrul acesta, de multe ori arbitrii sunt ținte ușoare de atacat. Ceea ce s-a întâmplat în România trebuie să ne reamintească că arbitrii trebuiesc protejați și apreciați ca fiind parte integrantă din fotbal. “, a declarat Trevor Moutray.

ADVERTISEMENT
Arbitrul meciului Craiova - Honved, după ce o petardă a explodat lângă el. Sursă Foto: Sportpictures.eu
Arbitrul meciului Craiova – Honved, după ce o petardă a explodat lângă el. Sursă Foto: Sportpictures.eu

După momente de confuzie, în care se lua în considerare chiar oprirea meciului, decizie care ar fi făcut ca Universitatea Craiova să piardă cu 3-0, partida s-a reluat din minutul 118, jucătorii celor de la Honved pasând pentru 2 minute. Disputa a ajuns la loviturile de departajare, unde Craiova s-a impus cu 3-1, după ce portarul italian Mirko Pigliacelli a apărat 3 penalty-uri. Astfel, Universitatea Craiova a obținut calificarea în turul trei preliminar al Europa League, unde o va întâlni pe AEK Atena.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!