News

Ce au comandat bucureștenii în primul weekend după relaxare! Ciorbă de văcuță, sarmale și tone întregi de bere

04.06.2020 | 10:25
Ce au comandat bucurestenii in primul weekend dupa relaxare Ciorba de vacuta sarmale si tone intregi de bere
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune ce au comandat bucureștenii în primul weekend după relaxare! A fost, de altfel, o întreagă nebunie la terasele din Capitală. Aproape că nu a existat masă goală, indiferent de numele și renumele restaurantului, barului sau pub-ului. Oamenii au luat cu asalt locurile care comercializau mâncare și băuturi alcoolice.

Ce au comandat bucureștenii în primul weekend după relaxare!

Conform celor de la horecainsight.ro, cele 9 terase ale grupului City Grill, cel mai mare lanț de restaurante cu capital românesc, au fost ocupate în proporție de 100% în ziua redeschiderii.

ADVERTISEMENT

“Printre mâncărurile preferate de bucureșteni, ajunși în restaurante după două luni și jumătate de pauză, s-au numărat ciorba de văcuță, sarmalele cu mămăliguță, ciolanul de porc cu varză călită, pulpele de rață cu varză și papanașii”, a declarat Daniel Mischie, CEO Grup City Grill.

Ciorbă de văcuță, sarmale și tone întregi de bere

A fost nevoie de liste suplimentare de așteptare. De dimineață până seara, patronii de restaurante spun că oamenii au sunat disperați după o masă. Șansele să găsești una liberă fără o rezervare prealabilă erau aproape reduse la zero. Mai mult de atât, la unele terase din Centrul Vechi s-au format pur și simplu cozi.

ADVERTISEMENT

Ploile au fost singurele care au mai domolit interesul pentru terase, însă nu definitiv. „Capacitatea noastră este mult diminuată față de ce reprezintă normalul. Terasele funcționează la 40% din capacitate, iar interioarele nu sunt încă folosite.

Cu toate acestea, gradul de ocupare de 100% de ieri de la prânz este o dovadă clară că bucureștenii își doreau să se reîntoarcă în restaurante”, a continuat Daniel Mischie.

ADVERTISEMENT

„N-am mai văzut așa ceva de la dinala Europa League care s-a desfășurat în București. Atunci spaniolii au dat recital. Terasele erau pline, Centrul Vechi animat, au fost 2 seri de poveste. Două seri la capătul cărora am fost nevoit să le dau liber ospătarilor că erau rupți de oboseală”, a spus un patron din Centrul Vechi

La capitolul băuturi, bucureștenii aproape că n-au stat o clipă pe gânduri. Aceștia au preferat de departe berea. „Cred că dacă luăm în calcul tot Centrul Vechi s-au vândut câteva tone. Popor însetat, ce să mai”, a zis și un șef de sală pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Trebuie specificat că în restaurantele de tip casual dinning, au fost, în medie, 2-3 persoane la o masă, iar la cele de tip berării sau restaurante eveniment, media a fost de 4 persoane. Nota de plată pentru o masă a fost între 90 și 120 de lei.

Un alt detaliu interesant ține de naționalitatea clienților. Astfel, dacă înainte de pandemie terasele din centrul orașului aveau aproape 50% dintre clienți turiști străini sau expați, acum prezența acestora în restaurante a fost o excepție.

 

 

 

 

ADVERTISEMENT