News

Brigada Antiteroristă SRI se implică în ancheta amenințărilor primite de Maia Morgenstern. Două persoane, identificate. Update

28.03.2021 | 16:04
Brigada Antiterorista SRI se implica in ancheta amenintarilor primite de Maia Morgenstern Doua persoane identificate Update
ADVERTISEMENT

Imediat după ce a fost amenințată cu moartea prin intermediul unui mail semnat ”din partea partidului AUR”, Maia Morgenstern a depus plângere la Poliție. Anchetatorii au anunțat deja o serie de concluzii privind aceste amenințări. În caz s-a implicat și Brigada Antiteroristă a SRI.


Brigada Antiteroristă SRI se implică în ancheta amenințărilor primite de Maia Morgenstern

UPDATE, ora 16:05 / Brigada Antiteroristă a Serviciului Român de Informații (SRI) se implică în ancheta privind depistarea persoanelor care au amenințat-o pe actrița Maia Morgenstern.

ADVERTISEMENT

Potrivit Digi24, ar fi fost implicate două persoane, din București și Timișoara, iar polițiștii fac în prezent percheziții la locuințele suspecților.


Știrea inițială, ora 12:15 / Direcția de Investigații Criminale a anunțat că a demarat deja urmărirea penală pentru infracțiunea de amenințare. Potrivit Digi24, în urma analizării mesajului primit de actriță, anchetatorii au ajuns la concluzia că adresa de IP a autorului nu este cea reală.

ADVERTISEMENT

Vă reamintim că Maia Morgenstern a primit mai multe mesaje de amenințare pe care le-a făcut publice pe contul său de Facebook. Acestea erau semnat ca venind ”Din partea partidului AUR” și trimis de ”Andrei Illarie” pe toate adresele oficiale de email ale Teatrului Evreiesc de Stat, pe care actrița îl conduce.

Primele concluzii ala anchetatorilor în cazul amenințărilor primite de actrița Maia Morgenstern

Angajații de la Direcția de Investigații Criminale a început deja urmărirea penală în cazul amenințărilor cu moartea primite de actrița Maia Morgenstern printr-un mesaj trimis pe e-mail, după ce aceasta a depus plângere penală la poliție.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii au verificat dacă adresa de e-mail folosită de autorul amenințării este asociată cu conturi de pe rețelele de socializare sau alte site-uri web, dar nu a fost descoperită nicio astfel de legătură.

Deocamdată, dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în vederea continuării cercetărilor, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, textul scrisorii de amenințare trimise pe adresele de e-mail ale Teatrului Evreiesc de Stat a fost publicat de actriță pe Facebook. Mesajul este semnat ”din partea partidului AUR“, formațiune care neagă orice implicare.

Reacția oficială a partidului AUR: ”Un atac degradant”

Co-președintele AUR, George Simion, a condamnat amenințările primite de actrița Maia Morgenstern și se dezice de acestea. El cataloghează gestul ca fiind ”un atac degradant, antisemit și suburban la adresa doamnei Maia Morgenstern, un artist emerit și îndrăgit de românii de pretutindeni”.

maia morgenstern, AUR George Simion
Ce au descoperit anchetatorii în cazul amenințărilor primite de Maia Morgenstern. Reacția AUR: ”Un atac degradant”. Sursa foto: colaj Fanatik

”Alianța pentru Unirea Românilor a luat act cu stupefacție de atacul degradant, antisemit și suburban la adresa doamnei Maia Morgenstern, un artist emerit și îndrăgit de românii de pretutindeni, promotor neobosit al culturii evreiești în România, o cultură care face parte din fibra culturală a poporului român.

Suntem consternați în fața acestei intoxicări pe care o considerăm incalificabilă! Este de domeniul evidenței că acest incident trist, survenit în chip programatic cu ocazia Paștelui evreiesc, este o intoxicare care trebuie pedepsită în cel mai aspru mod.

Dorim să informăm opinia publică din România că cetățeanul numit Andrei Illarie NU este membru al Alianței pentru Unirea Românilor. Cerem organelor abilitate să se sesizeze, să identifice, să ancheteze și să pedepsească făptașul cu celeritate.

Suntem alături, cu spiritul treaz și inima vrednică, de doamna Maia Morgenstern și de întreaga comunitate evreiască din România care acum sărbătorește Paștele, marea sărbătoare a eliberării din robie a poporului evreu. Sus să avem inimile”, scrie în comunicatul transmis de George Simion.

ADVERTISEMENT