Life

Ce au descoperit doi tineri din Germania după ce au cumpărat o casă ieftină într-un sat din Italia aproape părăsit: “Mi s-a părut suprarealist”

Doi tineri din Germania au avut o surpriză după ce au cumpărat o casă ieftină în Italia, într-un sat aproape părăsit. Ce au găsit acolo.
20.12.2024 | 00:33
Ce au descoperit doi tineri din Germania dupa ce au cumparat o casa ieftina intrun sat din Italia aproape parasit Mi sa parut suprarealist
Doi tineri din Germania au cumpărat o casă ieftină în Italia. Ce au descoperit în satul în care s-au mutat. Sursa foto: Pixabay, turismoinmolise.com/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Doi tineri din Germania au povestit ce au descoperit într-un sat din Italia, acolo unde au cumpărat o casă la 1 euro. Surpriza a fost una uriașă pentru ei.

Ce au găsit doi tineri din Germania după ce și-au cumpărat o casă ieftină în Italia, într-un sat aproape părăsit

În ultimii ani, în mai multe localități mici din Italia, autoritățile au scos la vânzare case la prețuri mici. Licitațiile au început de la 1 euro,. Condiția pentru viitorii proprietari a fost să renoveze locuințele și să se stabilească acolo.

ADVERTISEMENT

O astfel de măsură a fost luată pentru a popula acele comunități izolate. Mulți au profitat de ocazie și au cumpărat case la prețuri foarte mici. Le-au reparat și le-au amenajat, apoi s-au mutat în ele. Alții le folosesc drept case de vacanță.

Cu toate acestea, mulți se întreabă dacă este, într-adevăr, avantajos să achiziționezi o casă într-un astfel de loc izolat din Italia. Doi tineri din Hamburg, Germania au cumpărat o locuință într-unul din aceste locuri.

ADVERTISEMENT

Callie Riemann și soțul ei, ambii în vârstă de 30 de ani, au povestit ce au găsit în satul în care s-au mutat după ce au cumpărat locuința ieftină. Cu toate că se așteptau la un loc pustiu, se pare că lucrurile nu au stat tocmai așa.

“Soțul meu și cu mine am devenit interesați de schemele de locuințe de 1 euro din Italia anul trecut și ne-am preocupat să investim timp și bani într-o casă dintr-un sat care era pe cale de dispariție.

ADVERTISEMENT

Avem 30 de ani și am citit online că problema acestor case de 1 euro a fost că de obicei sunt aproape să se dărâme și se află în orașe care sunt practic case de bătrâni, pustii, cu puține sau deloc afaceri”, a povestit Callie Riemann.

Ea și soțul ei din dintr-un oraș cu o populație de 2 milioane de locuitori, astfel că s-au temut de cum va fi viața lor dacă se vor muta într-un loc mult mai puțin populat.

ADVERTISEMENT

“Cu toate acestea, după ce am vizitat câteva proprietăți într-unul dintre aceste localități, am decis să ne asumăm riscul și a meritat”, a mai spus ea.

Cei doi nu au cumpărat o locuință de 1 euro, ci au optat pentru o fermă cu 29.000 de euro. După ce au ajuns, și-au dat seama că locul era mult mai animat decât ar fi crezut.

“Mulți s-au întors în orașul natal”

Satul în care s-au mutat se numește Sant’Elia a Pianisi. Acesta are aproximativ 1.500 de locuitori și se află în sudul Italiei. Atunci când au ajuns, erau multe evenimente, precum festivaluri și concerte. O surpriză a fost că au auzit peste tot limbile engleză și germană.

“Ne-am mutat la Sant’Elia a Pianisi, un sat cu aproximativ 1.500 de locuitori din sudul Italiei. Când am ajuns în august, erau festivaluri în fiecare zi și noapte.

Au fost parade, concerte, festivaluri cu mâncare și băuturi gratuite, lupte cu sabia și spectacole de trage de foc. Mi s-a părut suprarealist, mutarea în acest orășel mic din mijlocul Italiei, dar auzind engleză și germană peste tot pe unde mergeam”,  a mai relatat femeia.

Cei doi tineri au descoperit că, printre locuitorii din sat, se numără mulți pensionari care au locuit în SUA. Aceștia au revenit în orașul natal pentru a avea parte de liniște.

În plus, multe persoane au case de familie în sat și contribuie cu bani pentru buna funcționare a satului. Au fost puse în practică mai multe proiecte.

“Stând la pub-ul local irlandez, eram înconjurați de oameni mai în vârstă care în trecut au locuit în SUA. Pe măsură ce îmbătrânesc, mulți s-au întors în orașul natal pentru a se bucura de pensionare. Rudele lor vin și ele să viziteze și să exploreze moștenirea lor.

Mulți mai au case de familie aici în sat și donează bani pentru ca satul să funcționeze bine în timp ce sunt plecați. Acest lucru contribuie la proiecte minunate, inclusiv locuri de joacă pentru copii cu handicap, parcuri și lăcașuri sfinte”, a mai adăugat Callie Riemann, potrivit Business Insider.

În sat sunt magazine, dar și o piață

Cei doi soți au întâlnit tineri care au fost nevoiți să plece din oraș pentru studii universitare sau pentru carieră. Mulți au spus, însă, că vor să revină în Sant’Elia la un moment dat, dacă vor fi mai multe posibilități pentru munca la distanță.

După luna august, Sant’Elia a devenit mai liniștit, dar nu așa cum au crezut Callie și soțul ei. În fiecare lună, au loc parade, însă cele trei restaurante din sat sunt mai liniștite.

“Cele trei restaurante sunt mai liniștite, dar încă pline sâmbăta seara cu muzică live și uneori karaoke. Când îmi agăț rufele afară aud copii țipând și chicotind. Există familii, atât tinere, cât și bătrâne, și toate sunt atât de amabile și calde”, a mai spus ea.

O dată pe săptămână, cei mai mulți se adună la o piață în aer liber. Acolo se oferă brânzeturi proaspete, dar și legume, fructe, plante, îmbrăcăminte și încălțăminte noi și uzate.

“Putem cumpăra aceste articole în orice zi a săptămânii de la multiplele mici magazine alimentare, brutării, măcelării și magazine de îmbrăcăminte din oraș, dar piața oferă și posibilitatea de a socializa cu alți rezidenți”, a mai precizat tânăra.

Cei doi învață italiana, dar încă nu o pot vorbi foarte bine. Oamenii din sat sunt, totuși, foarte primitori și cunosc puțină engleză și germană. Mai mult, au primit cadouri de la vecini, mai ales preparate culinare.

“Ne simțim foarte bineveniți și suntem fericiți să facem parte din această comunitate. Nu suntem departe de oraș, dacă vrem mai multă acțiune și divertisment, nu trebuie să mergem departe”, a mai povestit Callie.

ADVERTISEMENT
Tags: