News

Ce au descoperit legiștii la autopsia fetiței ucise în Berceni. Care ar fi, de fapt, cauza morții

Tatăl vitreg al fetiței ucise în Berceni este căutat de autoritățile europene, iar medicii legiști au dezvăluit cauza morții.
10.06.2023 | 17:12
Ce au descoperit legistii la autopsia fetitei ucise in Berceni Care ar fi de fapt cauza mortii
Tatăl vitreg al fetei a fost dat în căutare. Foto: Captura Antena3.
ADVERTISEMENT

Investigațiile în cazul crimei din Berceni continuă să dezvăluie detalii îngrozitoare. Medicii legiști care au efectuat necropsia au stabilit că moartea fetiței în vârstă de 12 ani s-a produs prin asfixiere. Potrivit specialiștilor, victima a decedat din cauza lipsei de aer.

Descoperire șocantă în cazul crimei din Berceni

Suspectul principal al crimei, Marcel Șerbuc, i-a mărturisit mamei sale că el este responsabil de uciderea fiicei concubinei sale. Potrivit spuselor sale, conflictul cu fetița a escaladat, el a împins-o și aceasta s-a lovit cu capul de cadă. Medicii legiști au infirmat această versiune, indicând că fata a fost strangulată și a murit din cauza asfixierii.

ADVERTISEMENT

„I-am spus că era căutat de poliție și l-am întrebat de ce. Atunci, el, deși la început n-a vrut să-mi spună nimic, mi-a zis că a făcut ceva foarte grav și că a omorât-o pe Ana Maria, fata concubinei lui.

A spus că a avut un conflict spontan cu fata, iar el a împins-o, ea a căzut, s-a lovit de marginea căzii și a început să sângereze şi să tremure. Mai mult n-a vrut să-mi spună”, a dezvăluit mama lui Marcel Șerbuc.

ADVERTISEMENT

Fetița a murit  asfixiată

Medicul legist care a efectuat necropsia a precizat că victima a fost strangulată în mod violent, folosind un cordon în jurul gâtului, de trei ori, și nodul fiind strâns. În motivarea deciziei de arestare preventivă a lui Marcel Șerbuc, judecătorul a indicat că data probabilității decesului a fost estimată cu aproximativ trei săptămâni înainte de descoperirea cadavrului, relatează Gândul.

“Moartea a fost violentă, s-a produs prin asfixie mecanică prin strangulare cu un cordon cu triplă circulară şi nod fix. Data probabilă a decesului a fost menționată ca fiind cu aproximativ trei săptămâni anterior descoperirii cadavrului (03.06.2023)”, a specificat judecătorul.

ADVERTISEMENT

Mama fetei, audiată timp de 11 ore

Principalul suspect al crimei, Ilie Marcel Șerbuc, este în prezent căutat de autoritățile europene Bărbatul a fost văzut ultima dată în Olanda, unde s-a angajat la o firmă. Cu toate acestea, pe 6 iunie, ucigașul nu s-a mai prezentat la locul de muncă, ceea ce a coincis cu ziua în care mama victimei a fost reținută în Spania. Se pare că suspectul și-a dat seama că este căutat de oamenii legii și a fugit din țară.

Mama fetei rămâne un martor important în acest dosar. Femeia fiind audiată timp de 11 ore. Ea continuă să susțină că este nevinovată. Inițial, femeia a fost reținută pentru 24 de ore în Spania, dar a fost eliberată și va fi transportată în România.

ADVERTISEMENT

Judecătorii au emis un mandat de arestare pe numele lui Marcel Șerbuc, concubinul mamei fetiței ucise în Berceni. Ancheta continuă pentru a se stabili toate detaliile și circumstanțele acestei crime teribile care a șocat întreaga comunitate.

ADVERTISEMENT