News

Ce au descoperit procurorii în cazul crimelor de la Oneşti. Ucigașul a fost arestat preventiv. Update

08.03.2021 | 16:59
Ce au descoperit procurorii  in cazul crimelor de la Onesti Ucigasul a fost arestat preventiv Update
ADVERTISEMENT

Procurorii au cerut arestarea criminalului de la Onești și au oferit într-un cumunicat toate detaliile odioase ale tragediei de săptămâna trecută.


UPDATE, ora 17:00/ Gheorghe Moroșan a contestat măsura arestului preventiv, luni, prin intermediul avocatului său, anunță Antena 3. Termenul contestației va fi comunicat de instanță. Cel mai probabil se va judeca în cursul săptămânii viitoare.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 15:00/ Reprezentanţii Tribunalului Bacău au precizat, luni, că instanţa a admis cererea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, dispunând arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului care a sechestrat şi ucis doi muncitori, conform News.ro.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.


Știrea inițială/ Astfel, s-a dispus începerea urmării penale a bărbatului care a sechestrat şi apoi a ucis doi muncitori.Anchetatorii au stabilit că agresorul a plecat de acasă cu intenţia de a se răzbuna împreună cu soția lui pentru pierderea apartamentului.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Moroșan avea asupra sa un cuţit cu lama de 27 de centimetri, spray paralizant şi 10 coliere autoblocante. Bărbatul a început să lovească victimele după ce unul dintre muncitori l-a lovit cu piciorul, potrivit news.ro.

Procurorii cer arestarea bărbatului care a sechestrat şi a ucis doi muncitori / Bărbatul avea asupra sa un cuţit cu lama de 27 de centimetri

”Prin ordonanţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău din 05.03.2021 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul M.G. pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, prev. de art. 188 alin.1 -189 alin.1 lit. f C.pen”, a transmis, luni, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

ADVERTISEMENT

Procurorii precizează că, bărbatul şi soţia sa au locuit în apartamentul din str. Stirenului nr. 1, sc. B, ap. 11, Mun. Oneşti. În cursul anului 2009/2010, ca urmare a unei sentinţe civile, cei doi au fost nevoiţi să părăsească locuinţa care a trecut în proprietatea Chimcomplex.

”La data de 01.03.2021, fiind anunţaţi în prealabil de o persoană că în fostul lor apartament (nr. 11) se efectuează lucrări de renovare, soţii M.G. şi M.A. au plecat de la domiciliul lor din com. Bogdăneşti, jud. Bacău, cu intenţia de a se răzbuna şi de a atrage atenţia asupra cauzei lor vizând situaţia juridică a acestui imobil.

ADVERTISEMENT

Înainte de a ajunge la locaţia menţionată inculpatul M.G. s-a deplasat la un magazin din Mun. Oneşti, de unde în intervalul orar 11:26-11:29 a achiziţionat 10 coliere autoblocante, de culoare neagră, cu dimensiunea de 50 de cm fiecare, pe care avea să le folosească ulterior la imobilizarea victimelor. De asemenea, la plecarea de la domiciliul din Bogdăneşti, inculpatul a luat asupra sa un cuţit, iar după săvârşirea faptei reţinute în sarcina sa s-a constatat că în hanoracul cu care a fost îmbrăcat avea şi două recipiente spray piper”, au transmis procurorii.

Avea asupra sa un cuţit cu lama de 27 de centimetri, spray paralizant şi 10 coliere autoblocante

”Fiind înarmat cu un cuţit, inculpatul M.G. i-a ameninţat pe cei doi muncitori aflaţi în imobil şi a reuşit să le lege mâinile cu clemele din plastic achiziţionate cu puţin timp în urmă, lipsindu-i de libertate în mod ilegal. Inculpatul M.G. a încuiat uşa de acces în apartament, folosind cheile ce se aflau în yală iar ulterior a trecut la punerea în aplicare a planului său.

La ora 11:48:39, conform fişei de eveniment, inculpatul M.G. a sunat la numărul unic de urgenţă 112 unde a sesizat faptul că a privat de libertate două persoane şi a solicitat intervenţia echipajelor de poliţie. Inculpatul M.G. a condus victimele într-unul din balcoanele locuinţei şi timp de mai multe ore a purtat negocieri cu organele de poliţie direcţionate la locul evenimentelor, având asupra sa cuţitul şi ameninţând că îi va ucide pe cei doi dacă nu îi sunt îndeplinite toate solicitările.

La momentul intervenţiei poliției, inculpatul avea în continuare cuţitul în mână

După prima lovitură aplicată victimei P.D. în interiorul balconului, aceasta, victima I.S. şi inculpatul M.G. au părăsit balconul iar în interiorul apartamentului inculpatul a continuat să lovească în mod repetat cele două victime cu acel cuţit. La faţa locului se aflau la acel moment echipaje ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Bacău iar când s-a constatat că inculpatul M.G. a început să agreseze persoanele private de libertate, au intervenit prin spargerea uşii de acces in imobil.

În acele împrejurări au fost executate mai multe focuri de armă asupra inculpatului M.G. în vederea înlăturării stării de pericol, la momentul intervenţiei inculpatul având în continuare cuţitul în mână”, se mai arată în comunicatul procurorilor.

Cauzele celor două decese

Procurorii precizează că, potrivit fişei de constatare preliminară medico-legală, cauzele decesului victimei primei victime sunt:

  • hemoragie externa;
  • secţiuni de vase femurale, tibiale, colodafragmatice;
  • plăgi înjunghiate multiple – loviri cu corp tăietor înţepător.

Conform fişei de constatare preliminară medico legală, cauzele decesului celui de-al doilea muncitor sunt:

  • hemoragie internă;
  • plăgi pulmonare, hemotorax, hepato-diafragmatice;
  • plăgi înjunghiate multiple – loviri cu corp tăietor înţepător.

”La data de 05.03.2021, inculpatul M.G. a fost audiat în această calitate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, unde se află internat. Dosarul cauzei a fost înaintat la data de 06.03.2021 judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bacău cu propunerea de luare faţă de inculpatul M.G. a măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile”, au mai transmis procurorii.

ADVERTISEMENT