Fotbal intern

Ce au făcut celelalte cluburi care au fost în situația FCSB-ului în Europa! Ce prevede regulamentul UEFA

23.09.2020 | 21:34
Ce au facut celelalte cluburi care au fost in situatia FCSBului in Europa Ce prevede regulamentul UEFA
ADVERTISEMENT

Coronavirusul a a afectat grav fotbalul european, alte cluburi aflându-se înaintea FCSB-ului în această situație. Regulamentul UEFA fiind extrem de drastic în rezolvarea unor astfel de situații, existând însă și o soluție practică.

Gigi Becali și Ioan Niculae s-au înțeles pentru împrumutul a 4 jucători de la clubul giurgiuvean. Este posibil ca jucătorii să rămână la FCSB și după meciul cu Slovan Liberec în evetualitatea unei calificări.

ADVERTISEMENT

Cei 4 jucători sunt Constantin Dima, David Bruno, Valentin Dima și Daniel Graovac.

Ce prevede regulamentul UEFA în astfel de cazuri

Calvarul a început pentru roș-albaștrii înaintea duelului din Europa League contra celor de la Backla Topola. Pentru partida din Serbia, FCSB a avut doar 14 jucători disponibili, după ce o mare parte dintre titulari au fost depistați pozitiv la testarea impusă de UEFA dinaintea meciului. Mai mult, FCSB nu a putut conta nici pe staff-ul tehnic, antrenorul Toni Petrea împreună cu preparatorul fizic Thomas Neubert fiind și ei infectați cu coronavirus. Între timp lista celor infectați a crescut, clubul ajungând la 26 de teste pozitive din care fac parte atât jucători cât și membri ai staff-ului tehnic. Așa cum FANATIK a anunțat, singurul jucător declarat videcat după testare pozitivă este Florin Tănase, antrenorul Toni Petrea fiind și el recuperat.

Soluția găsită de FCSB este una viabilă, fiind, probabil, și singura care mai oferă o șansă echipei de a alinia o formulă de start pentru această partidă.

ADVERTISEMENT

Pentru ca meciul cu Slovan Liberec să se poată disputa, FCSB are nevoie de 13 jucători de câmp printre care și un portar, termenul limită fiind cu 24 de ore înaintea începerii partidei se arată în regulamentul UEFA: “Dacă o echipă nu poate utiliza cel puțin 13 jucători din Lista UEFA A, meciul poate fi reprogramat. O altă soluție este ca echipa respectivă să utilizeze jucători care n-au fost trecuți în prima fază pe Lista A, dar care sunt legitimați în campionatul intern și care au fost testați negativ pentru coronavirus”.

Lista jucătorilor FCSB care sunt în continuare pozitivi la coronavirus

  • Andrei Vlad – portar
  • Andrei Miron – fundaș central
  • Iulian Cristea – fundaș central
  • Marius Briceag – fundaș
  • Vali Crețu – fundaș
  • Ovidiu Popescu – mijlocaș
  • Ionuț Vînă – mijocaș
  • Darius Olaru – mijlocaș
  • Andrei Pandele – mijlocaș
  • Olimpiu Moruțan – mijlocaș
  • Florinel Coman – mijlocaș
  • Sergiu Buș – atacant
  • Alexandru Buziuc – atacant
ADVERTISEMENT

Care sunt celelate cluburi care au fost în situația FCSB-ului

Slovan Bratislava și FC Pristina au fost în situații identice cu cea prin care trec roș-albaștrii.

Slovan ar fi trebuit să joace pe data de  21 august împotriva formației Klaksvik din Feroe, insă autoritățile au decis punerea în carantină a întregului lot din Bratislava după ce un jucător slovac a fost depistat pozitiv. Astfel partida nu s-a mai putut disputa. După ce a fost analizat cazul de către UEFA, forul european a decis ca partida sa fie pierdută cu 0-3 de Slovan.

ADVERTISEMENT

In cazul clubului FC Pristina, care avea meciul cu FC Lincoln Red Imps programat pentru 18 august, jucătorii au fost testați iar rezultatele au fost negative. Ajunși în Gibraltar mai mulți membri ai delegației oficiale au primit rezultate pozitive, întreaga echipă fiind plasată in carantina. Jocul a fost amânat pentru 22 august iar clubul din Kosovo a primit permisiunea de a aduce jucători pentru această partidă. Din păcate pentru FC Pristina au urmat 8 teste suplimentare pozitive, astfel rezultatul fiind decis la masa verde, partida fiind pierdută de clubul FC Pristina cu 0-3.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Slovan Liberec: 41,00 este cota pentru “2 pauză / 1 final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT