Fotbal international

Ce au făcut jucătorii din echipa naţională cu o zi înainte de meciul Norvegia-România. Galerie foto

06.06.2019 | 16:09
Ce au facut jucatorii din echipa nationala cu o zi inainte de meciul NorvegiaRomania Galerie foto

Jucătorii din echipa națională au ajuns la Oslo, în capitala Norvegiei, pentru meciul de vineri, 7 iunie, ora 21:45, în compania Norvegiei, în preliminariile Euro 2020, competiție a cărui turneu final va fi organizată inclusiv de România, care va găzdui patru partide. Cu atât mai mare este dorința tricolorilor de a obține calificarea, pentru că ar avea mari șanse să joace partidele din grupa de la turneul final pe teren propriu!

Ce au făcut tricolorii în ziua dinaintea meciului Norvegia – România

România face parte dintr-o grupă grea, din care se califică direct primele două formații. Spania este marea favorită la câștigarea grupei, apoi Suedia, Norvegia și România se bat pentru poziția secundă. Malta și Insulele Faroe trebuie tratate cu respect, dar nu pot emite pretenții la calificare. În prezent, după primele două jocuri Spania are șase puncte, Suedia are patru, România trei și Norvegia un punct. Tricolorii au pierdut cu 2-1 în Suedia și au învins cu 4-1 acasă Insulele Faroe.

La Oslo echipa României trebuie, în primul rând să nu piardă, dar pentru a avea șanse reale la locul doi cea mai bună ar fi o victorie. Atmosfera în rândul jucătorilor lui Cosmin Contra este optimistă, chiar dacă România nu a bătut Norvegia în ultimele cinci jocuri directe. Deși meteorologii au anunțat o vreme închisă, cu ploaie, tricolorii au fost întâmpinați de o vreme deosebit de plăcută, cu o termperatură de 24 de grade.

Norvegia – România. Vreme neașteptat de frumoasă în capitala Norvegiei, deși la ora meciului se anunță ploaie

Și pentru norvegieni e un meci foarte important

Drept urmare, jucătorii au primit liber timp de o oră să iasă la o plimbare în centrul capitalei norvegiene, plimbându-se pe faleza portului din Oslo. Jucătorii lui Cosmin Contra au avut plăcuta surpriză de a se întâlni cu câțiva fani români, alături de care au făcut fotografii. Tot joi a fost programată și conferința de presă a lui Cosmin Contra, iar pe seară antrenamentul oficial.

Norvegia – România. Multă concentrare pe fețele jucătorilor români

Și pentru gazdele partidei acest meci este extrem de important și orice alt rezultat în afara victoriei i-ar îndepărta serios de locul doi. Au pierdut, nimic anormal, cu 2-1 în Spania, unde au jucat bine și au dat o replică excelentă, după care au smuls în minutul 97 un egal nebun, 3-3, acasă, cu Suedia, într-un meci în care de la 2-0 pentru ei oaspeții au revenit la 2-3. Și norvegienii vor intra extrem de motivați pe teren, conștienți că dacă acasă nu pot bate rivalele directe Suedia și România șansele lor vor scădea spre zero.