News

Ce au găsit anchetatorii în buzunarele criminalului de la Onești. O nouă dezvăluire șoc în cazul crimelor

05.03.2021 | 09:42
Ce au gasit anchetatorii in buzunarele criminalului de la Onesti O noua dezvaluire soc in cazul crimelor
ADVERTISEMENT

Apar alte detalii șocante despre tragedia de la Onești. Anchetatorii au făcut o descoperire care răspunde la una din întrebările misterioase ale tragediei.

Una din dileme pentru anchetatori a fost cum a reușit Gheorghe Moroşan, agresorul din Oneşti, să îşi lege de unul singur cele două victime.

ADVERTISEMENT

Răspunsul ar putea să fie dat de cele două spray-uri lacrimogene găsite în buzunarele suspectului. Este aşadar posibil să le fi folosit împotriva muncitorilor, însă doar analize complexe pot confirma această variantă.

Anchetatorii au găsit spray-uri lacrimogene în buzunarele criminalului

Anchetatorii au cerut analize toxicologice şi histo-patologice ca să lămurească ipoteza. Nu se aşteaptă însă să primească prea curând rezultatul.

ADVERTISEMENT

“Durata este una relativă, în funcţie şi de numărul de examene, analize care se fac în cadrul acestei expertize. Depinde şi câte probe vor fi trimise la analize deci, cel puţin 2-3 luni”, a spus Cristinel Ciocântă, șeful secţiei penale de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

Tragedia de la Onești a provocat o adevarată furtună în poliție. Rămân în continuare neclarități despre modul cum au acționat autoritățile în timpul intervenției. Una dintre victime a fost atinsă de bilele de cauciuc trase de poliţişti cât încă era în viaţă. Patru şefi din poliţia Bacău şi Oneşti au fost demişi.

ADVERTISEMENT

Analizele suplimentare au fost cerute de către procurori după ce în raportul iniţial nu se făcea referire la rănile provocate victimelor de gloanţele trase de poliţie. Lucian Bode a confirmat că trupul bărbatului de 36 de ani a fost atins de proiectile. Bărbatul era în viaţă în acel moment deși fusese atacat deja de infractor.

Bărbatul care i-a găzduit inițial pe șefii operațiunii a explicat modul în care a decurs intervenţia polițiștilor.

ADVERTISEMENT

„A început o negociere cu agresorul. Apoi a venit şeful cel mare. În 10-15 minute au fost prezent aici cu echipaje de Poliţie. În primă fază, şeful Poliţiei din Oneşti a condus operaţiunea de aici. Apoi a văzut că au vizibilitate dintr-un balcon paralel. Cel de la mascaţi de la Bacău s-a uitat printr-un binoclu foarte performant şi a dat indicaţii echipelor de la sol. La 12 a fost prezent adjunctul Poliţiei Oneşti, din câte am înţeles. Dânsul a început negocierea. Chiar îl cunoştea şi i-a spus: băi, nea Ghiţă, linişteşte-te! El cerea în permanenţă să vorbească cu un ministru şi să vină televiziunile. El asta cerea: să vorbească cu un procuror, să i se aducă o hotărâre judecătorească care nu i s-a adus. De aici se ridică şi foarte multe semne de întrebare. De ce nu a venit hotărârea?”, a afirmat martorul cheie, conform RomaniaTV.

ADVERTISEMENT
Tags: