News

Ce au găsit anchetatorii în pistolul pe care Alec Baldwin l-a folosit pe platoul de filmare

Iată ce au găsit anchetatorii în pistolul pe care Alec Baldwin l-a folosit pe platoul de filmare, după ce a împușcat-o mortal pe Halyna Hutchins.
23.10.2021 | 17:16
Ce au gasit anchetatorii in pistolul pe care Alec Baldwin la folosit pe platoul de filmare
ADVERTISEMENT

Anchetatorii au descoperit un nou detaliu important în pistolul pe care Alec Baldwin l-a folosit pe platoul de filmare. Actorul a împușcat accidentat o femeie în timpul filmărilor pentru un film western, cauzându-i moartea. Și regizorul Joel Souza a fost rănit și se află la spital.

Inițial, anchetatorii au stabilit, conform presei internaționale, că arma era una de recuzită, nepericuloasă, scrie Reuters.

ADVERTISEMENT

Ulterior, polițiștii din Statele Unite au stabilit că se afla muniție reală în interiorul armei și că acest lucru a dus la împușcarea mortală a directoarei de imagine și la rănirea regizorului.

Anchetatorii au găsit muniție reală în pistolul pe care Alec Baldwin l-a folosit pe platoul de filmare

Vineri, 22 octombrie, Alex Baldwin a împușcat-o accidental pe Halyna Hutchins, directoarea de imagine, dar și pe regizorul Joel Souza. Femeia a decedat din cauza împușcăturii, iar regizorul a fost transportat la spital pentru îngrijiri.

ADVERTISEMENT

În urma anchetei s-a stabilit că arma folosită de Alec Baldwin pe platoul de filmare era încărcată cu muniție reală.

„Halyna Hutchins, 42 de ani, director de imagine, și Joel Souza, 48 de ani, regizor, au fost împușcați când o armă de recuzită a fost descărcată de Alec Baldwin, 63 de ani, producător și actor”, a anunțat biroul șerifului din districtul Santa Fe.

ADVERTISEMENT

De asemenea, sursele sindicale au arătat că pistolul primit de Baldwin de la regizorul secund înainte de producerea tragediei conținea muniție letală, potrivit publicației Variety.

Publicația menționată citează un email transmis membrilor de către Alianța lucrătorilor pe scenele teatrale (Alliance of Theatrical Stage Employees), în care se afirmă că pistolul primit de Baldwin era încărcat cu un singur glonț letal.

ADVERTISEMENT

Ancheta urmează să descopere cum a ajuns proiectilul real într-o armă de recuzită. Aceasta ar fi trebuit să fie încăractă cu gloanțe oarbe, care conțin pulbere similară muniției reale.

Acestea au ceară sau vată în locul vârfului solid din metal, asigurând obturarea necesară pentru efectul pirotehnic (sunet și lumină). Nu produc leziuni de la distanță.

Ce au spus membrii echipei de filmare

Mai mulți membri ai echipei de filmare au făcut declarații după incident. Șase sau șapte cameramani ar fi părăsit locația filmărilor cu câteva ore înainte de tragedie, potrivit Los Angeles Times şi Deadline Hollywood.

Ambele publicații au menționat un incident anterior, legat de probleme în utilizarea armelor de recuzită. De altfel, membrii s-au plâns de mai multe probleme din cadrul echipei de filmare. Aceste nereguli ar fi fost semnalate, însă nu au fost soluționate.

„Am vorbit despre toate, de la întârzierea salariilor timp de trei săptămâni la faptul că ne-au lăsat fără camere la hotel, deși le cerusem în contract, la lipsa măsurilor de siguranță împotriva COVID.

Pe deasupra (le-am reproșat) lipsa regulilor de siguranță în ceea ce privește folosirea armelor de foc! Lipsa măsurilor de siguranță pe platou. Punct!”, a transmis un membru al echipei de filmare pe o pagină de Facebook.

„Deși nu s-a adus la cunoștință nicio plângere oficială referitoare la siguranța folosirii armelor și a recuzitei pe platoul de filmare, vom realiza o anchetă internă a procedurilor noastre pe perioada sistării producției”, a transmis compania de producție Rust Movie Productions într-un comunicat.

Reacția lui Alec Baldwin după tragedie

Actorul și producătorul Alec Baldwin (63 de ani) a reacționat în cursul zilei de vineri, după ce și-a împușcat colega din greșeală și l-a rănit pe regizor.

Acesta s-a declarat distrus după producerea tragediei. Vedeta este alături de familia Halynei Hutchins într-un astfel de moment dificil.

În plus, Baldwin a mai spus că va coopera cu Poliția pentru a descoperi cum s-a ajuns la acest incident.

„Sunt distrus. Nu există cuvinte care să arate cât de mari sunt șocul și tristețea care m-au copleșit după tragicul accident în urmă căruia a murit Halyna Hutchins, soție, mamă și o atât de apreciată colegă.

Cooperez pe deplin cu poliția pentru a determina modul în care s-a produs această tragedie și țin legătura cu soțul Halynei, oferindu-i sprijinul pentru el și familia sa.

Inima mea este frântă, sunt alături de soțul ei, de fiul lor și de toți cei care au cunoscut-o și iubit-o pe Halyna”, a scris Alec Baldwin pe Twitter.

ADVERTISEMENT