Life

Ce au in comun Jill Biden și Carmen Iohannis? Cu ce se ocupă Prima Doamnă a Americii

09.11.2020 | 17:21
Ce au in comun Jill Biden si Carmen Iohannis Cu ce se ocupa Prima Doamna a Americii
Ce au in comun Jill Biden și Carmen Iohannis? Cu ce se ocupă Prima Doamnă. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Actuala Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, are mai multe lucruri în comun cu soția președintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, decât am fi crezut. 

Jill Biden, soția câștigătorului alegerilor prezidențiale ale Statele Unite, în vârstă de 69 de ani, a declarat că nu va renunța la cariera ei de profesoară, chiar dacă Joe Biden a devenit președinte.

ADVERTISEMENT

Decizia Primei Doamne a Americii este asemănătoare cu hotărârea soției lui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis continuând să predea la Sibiu, chiar și după ce partenerul ei de viață a câștigat alegerile prezidențiale.

Ce au in comun Jill Biden și Carmen Iohannis? Cu ce se ocupă Prima Doamnă a Americii

Jill Biden are un doctorat în educație și a mărturisit că refuză să renunțe la cariera ei de profesoară, păstrându-și norma întreagă pe care o are la un colegiu de stat, în apropiere de Washington. Jill Biden devine Prima Doamnă a Americii în mod oficial, începând cu 20 ianuarie, atunci când soțul ei va fi inaugurat la Casa Albă.

ADVERTISEMENT

Precum Carmen Iohannis, Jill Biden este, de asemenea, profesoară de limba engleză. Jill Biden va continua să predea la North Virginia Community College. Aceasta este profesoară de mai bine de 30 de ani.

Michael LaRosa, purtătorul de cuvânt al viitoarei prime-doamne, a confirmat faptul că Jill Biden nu este dispusă să renunțe la cariera ei, potrivit Digi24.

ADVERTISEMENT

„Dr. Biden se concentrează pe formarea echipei sale și pe dezvoltarea priorităților ei în ceea ce privește educația, familiile militarilor și veteranilor și lupta împotriva cancerului”, a declarat LaRosa.

Când Jill Biden s-a prezentat în fața americanilor în cadrul Convenției Naționale Democratice din 2020, aceasta se afla la un liceu unde a predat limba engleză, aproape de casa ei din Delaware. Ea și-a luat concediu pentru a-l putea sprijini pe soțul său în campania electorală.

ADVERTISEMENT

În prezent, soția lui Joe Biden a declarat că este dornică să se întoarcă la job și va încerca să creeze un echilibru între îndatoririle sale de profesor și de Prima Doamnă.

ADVERTISEMENT