News

Ce au pățit 3 elevi care au jucat cărți pe bani în fața unui liceu din Pitești: ”Au înţeles greşit îndemnul de a se pune cu burta pe carte”

Jandarmii piteșteni au anunțat miercuri ce măsuri au luat în cazul a 3 elevi care jucau cărți pe bani.
07.09.2022 | 19:54
Ce au patit 3 elevi care au jucat carti pe bani in fata unui liceu din Pitesti Au inteles gresit indemnul de a se pune cu burta pe carte
Doi elevi care jucau cărți pe bani au fost amendați. Foto: captură ziarulargesul.ro, canva.com – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Potrivit jurnaliștilor piteșteni, cei 3 elevi care jucau cărți pe bani în fața unui liceu din Pitești au fost surprinși de un echipaj de jandarmi. Când i-au legitimat, jandarmii au constatat că aveau în fața lor trei minori cu vârste între 16 și 17 ani.

Jandarmii nu i-au iertat pe cei trei elevi

Ulterior, ei au fost informați că au încălcat prevederile Legii 61/1991, art. 2, pct. 5, care se referă la organizarea, îngăduirea sau participarea la jocuri de noroc – altele decât cele autorizate potrivit legii – de natură să lezeze bunele moravuri.

ADVERTISEMENT

Trei minori, elevi de liceu, au înţeles greșit îndemnul de ‘a se pune cu burta pe carte’, confundând cartea cu cărţile de joc. Aceștia au fost depistaţi astăzi de jandarmii argeșeni, în timp ce jucau cărţi pe bani, în faţa unui liceu din Pitești.

În urma jocului de noroc, doi dintre acestia au ‘câstigat’ câte o amendă în valoare de 500 de lei fiecare, iar cel de-al treilea un avertisment scris, sancţiuni aplicate conform Legii 61/1991, art. 2, pct. 5.

ADVERTISEMENT

Totodată, cărţile de joc si banii folosiţi de acestia au fost confiscate, potrivit normelor legale”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Argeş.

Ce se întâmplă în SUA

În același context, jandarmii au reamintit că asigură măsurile de ordine si siguranţă publică la 14 instituţii de învăţământ din județul Argeș. Totodată, ei au precizat că sunt prezenţi atât în zona unităţilor școlare, cât și pe traseele de deplasare ale elevilor.

ADVERTISEMENT

La această decizie s-a ajuns pentru prevenirea și descurajarea oricăror încercări de încălcare a a normelor de convieţuire socială. Altfel, amintim că un district școlar american reintroduce pedepsele corporale pentru elevi.

Conform jurnaliștilor de la The New York Times, aceste pedepse au fost într-un con de umbră lent înaintea pandemiei de Covid-19. Chiar și așa, au rămân legale în 19 state americane, mai ales în cele din sud.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, specialiștii au subliniat că această practică îi va face pe copii mai agresivi. Printre alte reguli referitoare la acest subiectt, pedepsele corporale vor fi folosite doar cu permisiunea părintelui.

 

ADVERTISEMENT