News

Ce au păţit actorii care l-au interpretat pe Iisus Hristos. Unul dintre artişti a fost aproape de moarte de două ori

15.04.2020 | 11:59
Ce au patit actorii care lau interpretat pe Iisus Hristos Unul dintre artisti a fost aproape de moarte de doua ori
Ce au păţit actorii care l-au interpretat pe Iisus Hristos. Unul dintre artişti a fost aproape de moarte de două ori. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Actorii care l-au interpretat pe Iisus Hristos nu au avut o soartă prea bună. FANATIK vă prezintă în continuare ce s-a ales de cei care au jucat rolul Mânuitorului, inclusiv un artist ce a fost aproape de moarte de două ori.

Ce au păţit actorii care l-au interpretat pe Iisus Hristos

Actorii de la Hollywood care, de-a lungul timpului, l-au interpretat pe Iisus Hristos au avut parte, pe lângă celebritate, de o serie de evenimente neplăcute, trecând prin momente cumplite la filmări, dar și după încheierea lor, informează ProTV.

ADVERTISEMENT

Robert Powell, Christian Bale, Jim Caviezel sau Diogo Morgado sunt unii dintre actorii care l-au interpretat pe Iisus Hristos și care au rămas marcați de rolul Mântuitorului, după cum au recunoscut aceștia.

Diogo Morgado, în vârstă de 37 de ani, este cel mai recent actor care a intrat în pielea lui Iisus Hristos, odată cu debutul seriei “The Bible”, în 2013, realizat de postul History.

ADVERTISEMENT

Actorul din Portugalia a declarat că filmările au fost extrem de grele, iar cel mai dificil moment de jucat a fost scena răstignirii.

Scena răstignirii, cea mai dificilă pentru actori

“Pentru scena răstignirii, am trecut prin momente foarte grele. Am stat ore întregi pe cruce. Am filmat acea scenă în 3 zile. A fost chinuitor. Dar vă pot spune că la un moment dat, în timp ce mă aflam pe cruce, mă uitam în jurul meu, la toți oamenii care lucrau, și pentru o secundă, mi-am văzut toată viața în fața ochilor.

ADVERTISEMENT

E un sentiment foarte puternic când înțelegi ce rol joci și ce personaj important reprezinți. Încă mă simt bulversat, nu am putut să depășesc acea scenă, încă mă bântuie”, spunea actorul pentru Yahoo.

Diogo Morgado a vorbit despre experiența interpretării lui Iisus și la emisiunea realizată de Oprah, unde a povestit că este de-a dreptul impresionat de ce a făcut Mântuitorul pentru omenire.

ADVERTISEMENT

“Când ești acolo pe cruce, ești copleșit de emoții și înțelegi ce sacrificiu a făcut Iisus pentru noi: este vorba de dragostea sa necondiționată pentru oameni”, a spus actorul portughez.

De departe, cel mai cunoscut actor care a jucat rolul Mântuitorului este Robert Powell, în pelicula Iisus din Nazareth. Chiar dacă au trecut mai bine de patru decenii de la premieră, filmul este considerat în continuare o capodoperă.

Robert Powell a afirmat, de mai multe ori, că rolul care l-a consacrat, cel al lui Iisus Hristos, a fost unul solicitant și chiar traumatizant.

După încheierea filmărilor, actorul a spus că a ajuns chiar să creadă că este un trimis al lui Dumnezeu pe pământ, cu toate că era ateu înainte de filmări, astfel că echipa de filmare a ajuns să creadă că Powell a înnebunit.

“Multe scene m-au mișcat profund; este cazul secvenței predicii de pe munte. La jumătatea filmării ei, am fost atât de impresionat eu însumi, încât am început să plâng. Eu Îl văd pe Hristos ca pe o combinație între om și Dumnezeu.

Teoretic, scena crucificării nu ar fi trebuit să fie una dificilă pentru mine. Dar eram puțin cam nervos, poate din cauza faptului că reușisem să mă înfometez printr-un regim in care am mâncat doar brânză timp de 12 zile înainte ca scena să fie turnată, pentru a apărea foarte slab”, spunea Powell într-un interviu pentru revista Movie Stars, în 1977.

La începutul filmărilor, actorul, care avea 33 de ani când l-a interpretat pe Iisus, a dorit să îl facă mai uman pe Mântuitor, însă și-a dat seama că îi va fura din divinitate. Powell mai spune că scena răstignirii este cea mai bună din istoria cinematografiei.

“Eram doar eu si echipa de filmare, alaturi de ceilalti actori, erau toti emotionati si plangeau, iar eu imi auzeam vocea ca un ecou printre acei munti. Cred ca acea scena este cel mai bine scrisa din istorie”, a mai spus actorul de la Hollywood.

Actorul care a avut de suferit cel mai mult

Jim Caviezel este un alt actor care l-a interpretat pe Iisus Hristos în filmul „The Passion of the Christ/ Patimile lui Hristos“ (2004), regizat de Mel Gibson, în care a jucat și actrița româncă Maia Morgenstern.

Cu toate că le-a oferit telespectatorilor o interpretare memorabilă, actorul a avut parte de mai multe experiențe neplăcute, fiind convins că toate i s-au tras din cauza rolului jucat.

Astfel, și-a dislocat umărul în timpul filmărilor, a fost lovit de un fulger și chiar biciuit, din greșeală, în timp ce filma o scenă ce imortaliza momentul patimilor.

După încheierea filmărilor, actorul a mărturisit că este convins de faptul că a fost însoțit de o prezență spirituală pe toată durata în care a interpretat rolul lui Iisus Hristos.

ADVERTISEMENT