Life

Ce au pățit doi turiști olandezi când au ajuns în România: ”Nu prea facem față cum trebuie”

Ce li s-a întâmplat unor tineri din Olanda când au venit să viziteze țara noastră. Au recunoscut că fac față cu greu situației.
18.06.2024 | 20:39
Ce au patit doi turisti olandezi cand au ajuns in Romania Nu prea facem fata cum trebuie
Ce li s-a întâmplat unor tineri din Olanda când au venit să viziteze țara noastră. Au recunoscut că fac față cu greu situației. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Ce au pățit doi turiști olandezi când au ajuns în România. Care a fost, de fapt, reacția lor surprinzătoare la scurtă vreme după ce au aterizat și au ”luat pulsul” orașului. Până acum nu au fost obișnuiți cu așa ceva.

Ce li s-a întâmplat unor tineri din Olanda când au venit să viziteze țara noastră. Au recunoscut că fac față cu greu situației

Ce li s-a întâmplat unor tineri din Olanda când au venit să viziteze țara noastră. Au recunoscut că fac față cu greu situației. Călătorilor nu le-a venit să creadă că au parte de astfel de lucruri, comparându-ne cu Egiptul.

ADVERTISEMENT

Mai exact, turiștii s-au speriat de temperaturile caniculare care se preconizează că vor ține și în zilele următoare. Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie transmit că valul de căldură este foarte intens.

În cursul zilei de marți, 18 iunie 2024, în jurul prânzului, în Capitală, temperatura resimțită a fost de 39 de grade Celsius, cea mai mare din țară. Acest lucru a fost simțit pe propria piele de turiștii care au venit tocmai din Olanda.

ADVERTISEMENT

„Este intens. Este fierbinte! Este ca în Egipt. Este cu siguranţă o surpriză pentru noi”, a declarat turista pentru observatornews.ro. „Încerc să nu mă mişc prea tare ziua. Aştept seara să mai scadă temperaturile, când poţi fi puţin mai activ”, a completat partenerul acesteia.

„Nu prea facem faţă cum trebuie. La locul de muncă este foarte cald. Şi afară la fel de cald” sau „Apă şi îngheţată şi aer condiţionat în birou. Altfel mor de cald, se plâng românii, mai arată sursa citată mai sus.

ADVERTISEMENT

Temperaturile caniculare continuă în România

Temperaturile caniculare continuă în România și în zilele următoare. Miercuri și joi, adică pe 19 și 20 iunie 2024, termometrele din întreaga țară vor arăta 38-39 de grade Celsius la umbră, ceea ce înseamnă că la soare temperaturile pot atinge chiar și 45 de grade Celsius.

În aceeași notă, specialiștii în meteorologie transmit că aerul va fi irespirabil pentru că indicele temperatură – umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unități. La ora actuală este în vigoare un cod galben, însă în curând se va instala cel portocaliu.

ADVERTISEMENT

Codul portocaliu de caniculă este valabil în nordul Crişanei, Maramureş, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în Moldova, jumătatea estică a Munteniei şi Dobrogea continentală. În aceste regiuni temperaturile maxime se vor situa în general între 32 şi 35 de grade.

ADVERTISEMENT