News

Ce au pățit mai mulți turiști români după ce au ajuns într-un dintre cele mai celebre destinații din Spania: „Polițistul ne-a spus că nu suntem europeni”

Pățania revoltătoare a unor pasagerii români la controlul de pașapoarte într-o destinație faimoasă din Spania, deși România este în Schengen
22.06.2024 | 21:11
Ce au patit mai multi turisti romani dupa ce au ajuns intrun dintre cele mai celebre destinatii din Spania Politistul nea spus ca nu suntem europeni
Probleme de implementare a regulilor Schengen. Pasagerii Români blocați la controlul de frontieră în Palma de Mallorca. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pasagerii unui zbor de la Cluj-Napoca către Palma de Mallorca au fost nevoiți să aștepte la coada pentru verificarea pașapoartelor pe aeroportul din Palma de Mallorca, în ciuda faptului că România face parte din spațiul Schengen aerian.

Pasagerii români reținuți la controlul de pașapoarte în Palma de Mallorca,

Pe 20 iunie, la ora 11:30, un avion a plecat de pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca cu destinația Palma de Mallorca. La sosire, pasagerii au fost surprinși să fie reținuți la coada pentru verificarea pașapoartelor, chiar dacă România este acum în spațiul Schengen aerian, scrie stiridecluj.ro.

ADVERTISEMENT

Călătorii au declarat că nu au primit nicio explicație oficială pentru acest control nejustificat. Un polițist de frontieră le-ar fi spus că „nu sunt europeni”, o afirmație care a stârnit confuzie și nemulțumire printre pasageri.

Mulți dintre ei au fost șocați și confuzi de situație, deoarece, conform regulilor Schengen, nu ar fi trebuit să fie supuși unui astfel de control riguros.

ADVERTISEMENT

„Am fost nevoiți să stăm la o coadă mare pentru control pașapoarte și buletine fără nicio explicație. Polițistul de frontieră ne-a spus că nu suntem europeni, ceea ce nu are sens având în vedere că România este în Uniunea Europeană și ar trebui să beneficiem de libera circulație în spațiul Schengen aerian. Și pe lângă asta, controlul a fost făcut în mare parte de un singur polițist”, a spus un pasager potrivit stiridecluj.ro.

Cum se aplică regulile Schengen pentru români

România a aderat la spațiul Schengen pentru transportul aerian la 31 martie 2024, ceea ce înseamnă că pasagerii care călătoresc între România și alte țări Schengen nu ar trebui să fie supuși controlului de frontieră la călătoriile aeriene.

ADVERTISEMENT

Totuși, incidentul din data de 20 iunie, de pe Aeroportul din Palma de Mallorca, sugerează că implementarea acestor reguli întâmpină dificultăți.

Acest incident ridică semne de întrebare cu privire la aplicarea corectă a regulilor Schengen în aeroporturile din țările membre și la informarea adecvată a personalului de frontieră. Autoritățile aeroportuare din Palma de Mallorca nu au oferit încă o explicație oficială pentru această situație, mai spune sursa citată.

ADVERTISEMENT

Pasagerii afectați speră ca autoritățile să clarifice problema și să asigure că astfel de controale nejustificate nu vor mai avea loc, pentru a garanta o experiență de călătorie plăcută și conformă cu normele europene.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink