ADVERTISEMENT
News

Ce au pățit patru persoane din Vrancea, după vaccinarea anti-Covid. Anunțul DSP

Autor: Flaviu Popa | 09.02.2021 | 15:23
Ce au pățit patru persoane din Vrancea, după vaccinarea anti-Covid. Anunțul DSP
Încă un deces după vaccinarea contra Covid. Un bărbat de 35 de ani din Vaslui a murit după rapel. Foto: Hepta

Patru persoane din Vrancea s-au îmbolnăvit de Covid-19 după vaccinare, una fiind internată în spital cu insuficiență respiratorie.

ADVERTISEMENT

Trei dintre persoanele infectate sunt angajate la Direcția Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea, cărora li se alătură un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) “Sf. Pantelimon” Focşani.

Medicul se află internat în spital, conform unui comunicat al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.

ADVERTISEMENT

Patru oameni din Vrancea s-au îmbolnăvit cu Covid-19 după vaccinare

„Patru persoane s-au infectat cu noul coronavirus după administrarea primei doze de vaccin împotriva COVID-19, trei dintre acestea din cadrul DGASPC Vrancea şi un medic de la SJU Focşani. Cele trei persoane din cadrul DGASPC Vrancea nu au avut simptome, în timp ce medicul este internat în spital, cu insuficienţă respiratorie”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vrancea, Silviu Stanciu, conform Agerpres.

Conform protocoalelor de vaccinare, persoanele care s-au îmbolnăvit de Covid-19 vor putea face rapelul după vindecare.

ADVERTISEMENT

Conform recomandărilor producătorului vaccinului şi ale Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, dacă o persoană dezvoltă infecţie cu SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin împotriva COVID-19, aceasta va putea fi vaccinată după vindecare, prin continuarea schemei de vaccinare, fără reluarea primei doze.

Pentru situaţiile în care unei persoane i s-a administrat prima doză de vaccin Pfizer împotriva COVID-19, administrarea rapelului va putea fi amânată până la un interval optim de maximum 42 de zile, iar în cazul vaccinului Moderna, intervalul optim de amânare a dozei de rapel este până la 35 de zile. În situaţii excepţionale, rapelul poate fi administrat şi după această perioadă”, a completat Silviu Stanciu.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate în Vrancea nu s-au înregistrat cazuri de persoane care să fi avut reacții alergice grave după vaccinare.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!