Life

Ce au putut să pățească doi români ajunși în Rusia: ”Nu v-ați fi gândit vreodată”

Ce au putut să pățească doi români ajunși în Rusia? Povestea lor a devenit virală pe internet. Aceștia și-au dat seama cât de prețioasă e țara noastră.
21.05.2024 | 14:57
Ce au putut sa pateasca doi romani ajunsi in Rusia Nu vati fi gandit vreodata
Ce au putut să pățească doi români ajunși în Rusia. Sursă foto: YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cristi și Ralu sunt cei doi români care ajunși în Rusia au avut parte de o experiență complet neașteptată. Ce doi sunt vloggeri, astfel că împărtășesc cu urmăritorii lor mai tot ceea ce văd în călătorii.

Ce au putut să pățească doi români ajunși în Rusia

De această dată, cei doi au ajuns în Kazan, capitala Tatarstanului, iar experiența lor a fost una copleșitoare. Ce s-a întâmplat acolo? După cele trăite, cei doi români ajunși în Rusia au ajuns la concluzia că prețuiesc țara noastră enorm.

ADVERTISEMENT

Și postarea lor a devenit virală. În mai puțin de o zi de la publicarea clipului video, acesta a adunat în jur de 100.000 de vizualizări, dar și sute de comentarii. Și totuși ce au pățit cei doi români ajunși în Rusia?

„Bună dimineața! Nu v-ați fi gândit vreodată că vă vom spune bună dimineața din Tatarstan, din Kazan, Rusia. Unii spun că este a treia capitală a Rusiei.

ADVERTISEMENT

Astăzi, vom explora această locație, capitala Republicii Tatarstan, despre care unii spun că dacă Rusia ar fi un continent, că ar putea fi un continent la cât de mare e, acest loc ar putea fi o țară întreagă”, spun cei doi la începutul clipului video.

Cea mai mare surprinză

Surprinzătoare a fost comunitatea de tătari din zonă. Mai exact, aici trăiesc două popoare, povestesc cei doi vloggeri. Este vorba despre tătarii, care se identifică precum tătari și care la un moment dat aveau inclusiv pașapoarte diferite de cele rusești, dar și rușii.

ADVERTISEMENT

În același timp, cei doi au rămas surprinși și de faptul că populația de aici este în general una musulmană. Iar când vine vorba de limba vorbită și aici au existat anumite surprize.

„Jumătate ruși, jumătate tătari, se vorbesc ambele limbi, o să vedeți că sunt ambele steaguri, steagul Rusiei și steagul Tatarstanului peste tot. Oamenii trăiesc într-un fel de armonie din asta miraculoasă.

ADVERTISEMENT

O să mergem la Kremlinul din Kazan, care de fapt înseamnă cetate, fortăreață, și o să vedeți cum există o catedrală ortodoxă și o moschee una lângă alta, pe stradă se aud diferite limbi și e foarte interesant cum trăiesc oamenii ăștia. Ei cumva sunt musulmani, e țara musulmană captivă în Rusia”, completează tinerii.

Ulterior, cei doi tineri români în Rusia au mers să ia și masa. Au vorbit despre deliciile locale, dar și despre întreaga experiență. Se pare că nici mâncarea nu era una rusească, ci mai degrabă tradițional tătărească.

Lucrurile aveau să ia o întorsătură neașteptată atunci când cei doi au ajuns la un muzeu al nostalgicilor socialismului. Acolo a fost întreaga surpriză. Se pare că un bărbat s-a bucurat când a auzit că cei doi sunt români.

„România? Fantastică țară!” A adăugat apoi: „Bucureștiul e un oraș mare, cu arhitectură interesantă”, au mai povestit aceștia. Se pare deci, că per total, întreaga experiență din Rusia nu a fost una rea, însă destul de copleșitoare.

ADVERTISEMENT