News

Ce au spus Călin Popescu Tăriceanu și Viorica Dăncilă la congresul PSD. Candidatură comună la prezidențiale?

29.06.2019 | 13:23
Ce au spus Calin Popescu Tariceanu si Viorica Dancila la congresul PSD Candidatura comuna la prezidentiale
ADVERTISEMENT
Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a propus la congresul PSD de sâmbătă un acord pentru o coaliție care să guverneze România până în anul 2024. Totodată, Tăriceanu vrea ca acest acord să aducă la Cotroceni un președinte care să fie devotat țării și tuturor românilor.

Călin Popescu Tăriceanu vrea un președinte ”echilibrat și devotat țării”

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit la congresul PSD din cursul acestei zile de sâmbătă despre o coaliție care să guverneze țara până în 2024. Liderul ALDE  dorește ca această coaliție să permită aducerea la conducerea țării a unui președinte ”echilibrat și devotat țării noastre”. „Vreau ca acest acord să ducă la Cotroceni un președinte echilibrat, dedicat țării noastre, dedicat realizării marilor proiecte naționale.”, a afirmat Tăriceanu.
În plus, liderul ALDE dorește ca această coaliție să aducă la putere un președinte care să nu fie interesat doar de realegerea sa ca șef de stat. „După cum vedeți sunt foarte complicate lucrurile la frontierele noastre. Nu ne mai putem permite un președinte al cărui singur scop este să fie realegerea lui, care să sacrifice valorile morale. Este timpul pentru un președinte care să ne unească și nu să ne dezbine. Este timpul pentru un președinte interesat de ceea ce lasă în urma lui și nu ce îl așteaptă în față. Vă propun un acord bazat pe o coaliție care să guverneze România până în 2024.”, a continuat Călin Popescu Tăriceanu.
„Aș dori foarte mult să batem în cuie Codul fiscal pentru ca oamenii să poată avea planuri pe termen lung. Nu vreau să încheiem acest an fără să avem un plan bine pus la punct pentru digitalizarea administrației. Vreau să mergem înainte cu descentralizarea. Vă chem să aducem la Cotroceni un președinte adevărat, al tuturor românilor, nu doar al găștilor grupate în spatele său. Un președinte care să fie sensibil la nevoile celor mulți”, a încheiat liderul ALDE.
Dăncilă consideră că PSD este soluția pentru guvernare
Premierul Viorica Dăncilă le promite românilor spitale, autostrăzi cap-coadă, canalizare, apă curentă
Sursa foto: hepta.ro

Viorica Dăncilă: ”PSD a avut guvernările cu cele mai bune rezultate pentru români”

Premierul Viorica Dăncilă a adus în discuție mai multe subiecte la congresul PSD.Dăncilă a salutat mulțimea numeroasă din sala de la Cotroceni și a vorbit în primul rând despre partidul pe care îl conduce și lucrurile pe care le-a făcut pentru români. „Avem o bază solidă, istoria ultimilor 30 de ani ne arată că PSD a avut guvernările cu cele mai bune rezultate pentru români”, a început Dăncilă discursul.
Viorica Dăncilă este mândră că face parte din PSD și ”onorată” că a fost investită cu guvernarea acestuia. În continuare premierul României a vorbit despre faptul că PSD trebuie să recâștige încrederea oamenilor și le-a promit cetățenilor ”drumuri mai bune, acces la servicii de sănătate, canalizare, apă curentă”. Totodată, Dăncilă a promis investiții în ”satele, orașele și comunele României”, drumuri mai bune, autostrăzi ”cap-coadă”, spitale. „Românii au nevoie de spitale noi, condiții mai bune în spitale. Ne-am asumat să construim noi spitale regionale. Am făcut pași importanți pentru spitalul Iași. Cererea de finanțare va fi transmisă în această toamnă Comisiei Europene.”