Sport

Ce au spus Thomas Tuchel şi Pep Guardiola înaintea finalei Ligii Campionilor: “Numărătoarea inversă e pornită” / “Trebuie să suferi pentru victorie”

Thomas Tuchel și Pep Guardiola au vorbit înainte de finala Ligii Campionilor.
28.05.2021 | 20:55
Ce au spus Thomas Tuchel si Pep Guardiola inaintea finalei Ligii Campionilor Numaratoarea inversa e pornita  Trebuie sa suferi pentru victorie
ADVERTISEMENT

Techinicienii lui Manchester City și Chelsea sunt pregătiți de finală, sunt conștienți că va fi un duel aprig, dar ambii vor să plece acasă cu trofeul Champions League.

Pep Guardiola recunoaște că nu are liniște înainte de meciul cu Chelsea și nici nu poate să le insufle o stare de calm jucătorilor, în timp ce Thomas Tuchel nici nu vrea să audă că va pleca de la Porto fără trofeu.

ADVERTISEMENT

Declarațiile lui Thomas Tuchel și Pep Guardiola înainte de finala Ligii Campionilor

Thomas Tuchel a transmis un mesaj războinic pentru jucătorii săi, spunând că nu se gândește să plece de la Porto fără trofeul Champions League: Am muncit mult ca să ajungem aici, nu suntem încă fericiți că suntem aici, vrem să fim bucuroși mâine după meci. Vrem să facem și ultimul pas, să câștigăm finala și să plecăm de la Porto cu trofeul.

Nu știu la ce să ne așteptăm, trebuie să fim pregătiți. Nu sunt în capul lui Pep Guardiola, așa că nu știu ce crede sau ce plănuiește. Nu este vorba de pregătirea unei echipe sau de a le da impresia că știu ce se va întâmpla mâine, îi pot pregăti doar pe principiile noastre pe care le putem analiza.

ADVERTISEMENT

Vreau să-i încurajez să fie curajoși să își asume riscuri, să rămână activi, să apere și să atace cu o anumită agresivitate și să încercăm să fim cei mai buni și să nu avem regrete după acest joc, așa îmi încurajez echipa”.

„Nu mă voi preface că este o săptămână normală, nu este o săptămână normală, toată lumea se simte diferită. Sosim și numărătoarea inversă este pornită, cel mai mare meci din Europa… Este foarte interesant, solicitant din punct de vedere psihic și fizic și trebuie să fim atenți.

ADVERTISEMENT

Tensiunea se dezvoltă în mod natural, dacă îți dorești ceva, nu vrem să ajungem prea încrezători, dar nu vrem să fim nici prea neîncrezători.

Suntem un grup puternic, avem o credință autentică în ceea ce facem și în ceea ce suntem capabili, mâine vom ajunge împreună pentru a face ultimul pas și a câștiga această cupă. Nu plecăm fără trofeu, nu vreau să plec de a Porto fără cupă”, a spus Thomas Tuchel la conferința de presă.

ADVERTISEMENT

Pep Guardiola, neliniștit înaintea finalei

Pep Guardiola se declară neliniștit înaintea finalei Champions League cu Chelsea: Știu exact modul în care vrem să jucăm. Cu cine vom juca. Este un privilegiu incredibil să  joci o finală. Nu m-am așteptat niciodată, când mi-am început cariera, să joc chiar și o finală în liga campionilor și acum uite că este încă una.

Băieții care sunt anxioși și nervoși le voi spune că avem de-a face cu asta, este normal. S-a întâmplat. Toată lumea vrea să câștige. Dar pentru a câștiga trebuie să joci. Unii jucători ies acolo și au mai multă presiune, au mai multă tensiune”.

„Unii jucători se luptă. Sunt destul de sigur că trebuie să suferi pentru a câștiga finala. Trebuie să avem rezistență și să simțim momentele proaste ale jocului. La final trebuie să încercăm să fim noi înșine.

Este absolut un dezastru. Vă sfătuiesc să nu fiți antrenori în viața voastră. Nu am cuvinte frumoase pentru a-i ușura pe băieți. Sfatul meu este să rămân cu echipa, sunt cinci, șase înlocuiri aici și toată lumea va face parte din finală”, a spus Pep Guardiola la conferința de presă.

ADVERTISEMENT