Sport

Ce audiențe a avut partida din preliminariile Champions League dintre Borac Banja Luka și CFR Cluj. Câți telespectatori au urmărit meciul

Digi Sport 1 și Look TV au fost televiziunile care au transmis meciul din primul tur preliminar al Ligii Campionilor, dintre Borac Banja Luka și CFR Cluj. Partida a fost urmărită de un număr mare de telespectatori.
14.07.2021 | 17:26
Ce audiente a avut partida din preliminariile Champions League dintre Borac Banja Luka si CFR Cluj Cati telespectatori au urmarit meciul
Ce audiențe a avut partida din preliminariile Champions League dintre Borac Banja Luka și CFR Cluj. Câți telespectatori au urmărit meciul
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a obținut dramatic calificarea în turul doi preliminar al Ligii Campionilor, după ce Alexandru Chipciu a reușit să înscrie cu doar două minute înainte de executarea loviturilor de departajare a partidei din Bosnia.

FANATIK a prezentat toate detaliile despre următorul adversar al clujenilor, Lincoln Red Imps, campioana Gibraltarului, cât și rețeta financiară a campioanei României, care nu trebuie nici ea neglijată.

ADVERTISEMENT

Audiențe excelente la meciul dintre Borac Banja Luka și CFR Cluj

Partida dintre Borac Banja Luka și CFR Cluj a avut audiențe excelente, iar dramatismul partidei a contribuit din plin la acest lucru, mai ales că ardelenii au fost aproape să rateze calificarea în fața unui adversar cu mult inferior. Meciul a fost urmărit de peste jumătate de milion de oameni, dintre care 400.000 doar pe DigiSport 1, iar alți 124.000 pe Look TV, conform paginademedia.ro.

Microbiștii au fost surprinși de evoluția slabă a campioanei, iar mulți oameni de fotbal au criticat în termeni duri prestația dezamăgitoare a campioanei României din meciul retur din Bosnia. Cei mai duri și vocali au fost Cornel Dinu, Daniel Pancu și Ionuț Rada.

ADVERTISEMENT

Cu toate astea, Marius Șumudică a comentat în stilul său caracteristic prestația jucătorilor săi din meciul cu Borac Banja Luka: „Dacă nu era scoasă această regulă la Cluj trebuia să fie vreo 7-1 şi astăzi trebuia să fie vreo 6 sau 7-0, fără să marcheze ei. Trebuie să fii realist. Nu mă puneţi într-o situaţie proastă, să vă dau răspunsul greşit. Pentru că vă respect şi respect această ţară”, a spus antrenorul la conferința de presă.

Alte cifre interesante legate de meciul CFR-ului

În mediul urban, partida a fost urmărită pe Digi Sport 1 de 250.000 de oameni, în timp ce pe Look TV s-au uitat 70.000 de oameni. Pe comercial, DigiSport s-a clasat pe locul patru în top, aproximativ 63.000 de telespectatori tineri urmărind partida echipei lui Marius Șumudică.

ADVERTISEMENT

Aici, Look Sport Plus nu a mai intrat în top zece cu meciul și a avut pe comercial o audiență medie de doar 17.000 de telespectatori pe minut. Cel mai urmărit post de către tineri a fost PRO TV, care a fost în medie vizionat de 230.000 de telespectatori.

PRO TV a fost lider absolut de audiență pe parcursul meciului dintre Borac Banja Luka și CFR Cluj, când postul TV difuza filmul „Oră de vârf” cu Jackie Chan. Peste un milion de oameni au urmărit în medie producția americană.

ADVERTISEMENT

PRO TV a „rupt” audiențele și la finala EURO 2020

PRO TV a fost lider incontestabil la nivel de audiență și pe parcursul finalei Campionatului European dintre Italia și Anglia, în intervalul orar 22:00 – 00:54. Astfel, nu mai puțin de 3,4 milioane de oameni au urmărit marea finală de la EURO 2020.

La nivel național (21-54 de ani), PRO TV a înregistrat 17,8 puncte de rating și 55% cotă de piață, de 7 ori mai mult decât următoarea clasată. Punctul culminat a fost atins la ora 22:48, la pauza meciului dintre Italia și Anglia.

PRO TV a fost lider și în urban (18-49 de ani), unde postul a atins 15,8 puncte rating și 56,2% cotă de piață. Televiziunea din Pache Protopopescu a dat o nouă lovitură și va transmite și Campionatele Europene din 2024 și 2028, pentru care vor avea exclusivitate.

ADVERTISEMENT
Tags: