Sport

Ce audienţe au obţinut FCSB şi Universitatea Craiova! Simona Halep a depăşit meciul lui CFR Cluj

Seara de joi a fost dedicată sportului, iar FCSB și Universitatea Craiova au reușit să facă audiențe foarte bune. Simona Halep a ajuns în sferturi la Toronto și a făcut cifre peste partida campioanei CFR Cluj.
12.08.2022 | 15:55
Ce audiente au obtinut FCSB si Universitatea Craiova Simona Halep a depasit meciul lui CFR Cluj
Seara de joi a fost dedicată sportului, iar FCSB și Universitatea Craiova au reușit să facă audiențe foarte bune. Simona Halep a ajuns în sferturi la Toronto și a făcut cifre peste partida campioanei CFR Cluj. Sursă foto: Gheorghe Fluster/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

România a reușit să ducă trei din patru echipe în play-off-ul Conference League și şi-a consolidat astfel coeficientul UEFA.

FCSB și Universitatea Craiova, cele mai bune audiențe

Așa cum era de așteptat, cele mai mari audiențe le-au înregistrat FCSB, care a avut parte și de un public extraordinar pe Arena Națională, și Universitatea Craiova, care a beneficiat de o emulație fantastică după numirea ca antrenor a lui Mirel Rădoi, informație oferită în exclusvitate de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Difuzată pe Pro TV, întâlnirea FCSB – Dunasjka Streda 1-0, din manșa secundă a turului 3 preliminar al Conference League, a făcut cele mai bune cifre. Conform paginademedia.ro, postul din Pache Protopopescu a avut în fiecare minut o audienţă de aproape 1,2 milioane de români, dintre care 500.000 erau de la orașe.

Meciul de pe Arena Națională a reușit performanța de a se clasa pe locul 2 la orașe, după serialul turcescu ”Mă numesc Zuleyha”, de pe Kanal D. Pe publicul comercial, FCSB a adunat 230.000 de telespectatori între 21 şi 54 de ani, partida fiind prima pe acest interval.

ADVERTISEMENT

Halep a spart tridentul fotbalului

Întâlnirea Universitatea Craiova – Zorya Luhansk 3-0 de pe Digisport 1 a adunat în fața televizoarelor aproape 280.000 de români. Dintre aceştia, aproape 130.000 au fost de la oraşe şi 43.000 din segmentul comercial. Cu întâlnirea din Bănie, Digisport 1 a fost pe locurile 4 pe segmentele naţional şi comercial şi pe 6 la urban.

Dacă ținem cont că partida Djurgardens – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 3-1, difuzată pe Pro Arena, nu a intrat în primele 10 poziții, se poate spune că meciul CFR Cluj – Șahtior Soligorsk 1-0 a făcut cele mai mici cifre. Jocul din Gruia, transmis pe Digisport 2, a avut 130.000 de telespectatori la nivelul întregii ţări şi 83.000 la oraşe.

ADVERTISEMENT

Peste campioana României la fotbal s-a clasat și Simona Halep, cu victoria în fața lui Jil Teichmann, în optimi la WTA Toronto. Aproape 150.000 de români erau în fiecare minut cu ochii pe Digisport 3, acolo unde evolua dubla campioană de Grand Slam. Cea mai mare parte a publicului a fost de la oraşe: 110.000 de telespectatori.

Unde se vor vedea meciurile din play-off

România a ajuns cu trei echipe în faza play-off-ului Conference League, CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova, însă din această fază încep problemele în privința transmisiilor TV, deoarece acestea pot fi făcute doar de televiziunile care au cumpărat drepturile pentru această competiție, în speță Pro TV pentru țara noastră.

ADVERTISEMENT

Cum postul din Pache Protopopescu are doar două canale cu vizibilitate mare în rândul telespectatorilor, Pro TV și Pro Arena, rămâne de văzut care dintre cele trei echipe românești prezente în play-off va rămâne pe dinafară.

Și asta pentru că meciurile din prima manșa (18 august) se vor suprapune unul peste celălalt, iar cele din retur (25 august) se vor disputa toate la aceeași oră, 20:00. Astfel că microbiștii vor avea și ei de făcut o alegere dificilă în privința partidei pe care o vor urmări.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,78 este cota pentru „x sau ambele marchează” la FCSB – Chindia Târgoviște. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT