News

Ce avantaj au femeile însărcinate în fața COVID-19. Până acum se credea că sunt în rândul celor cu risc ridicat de boală

11.05.2020 | 20:10
Ce avantaj au femeile insarcinate in fata COVID19 Pana acum se credea ca sunt in randul celor cu risc ridicat de boala
ADVERTISEMENT

Cercetătorii anunță că femeile însărcinate au un avantaj în fața infecției COVID-19, provocată de noul coronavirus.

Ce avantaj au femeile însărcinate în fața COVID-19

Femeile însărcinate au un avantaj în fața COVID-19, după ce oamenii de știință au descoperit că acestea nu au un risc mare de a dezvolta simptome grave de boală, așa cum se credea inițial, anunță DailyMail.

ADVERTISEMENT

Un număr de 427 de viitoare mame au fost internate cu COVID-19 la spitalele din Marea Britanie, între 1 martie și 14 aprilie.

Dintre acestea, doar una din 10 a fost internată pe o secție de terapie intensivă, raport asemănător cu cel al femeilor  care nu sunt însărcinate, dar care se află în grupa de vârstă fertilă.

ADVERTISEMENT

Acest lucru sugerează că femeile însărcinate nu sunt predispuse la forme grave de boală, în ciuda faptului că au fost incluse pe lista de persoane vulnerabile în fața noului coronavirus.

Care este perioada cea mai vulnerabilă pentru o gravidă

În general, gravidele pot dobândi mult mai ușor o infecție din cauza schimbărilor care au loc la nivelul sistemului imunitar în perioada de sarcină.

ADVERTISEMENT

Din acest motiv, guvernul britanic a transmis că femeile însărcinate ar trebui să fie foarte atente în această perioadă și să se distanțeze social de alte persoane.

Universitatea Oxford a realizat un studiu pe femeile gravide, pentru a stabili cu exactitate dacă acestea sunt mai vulnerabile în cazul unei infecții COVID-19.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, au fost colectate datele de la 194 de spitale din Marea Britanie, ce au și o secție de maternitate. Doar una din 10 gravide a necesitat internare la terapie intensivă, un raport care nu este foarte diferit de cel al femeilor internate, care nu sunt însărcinate.

Viitoarele mame aveau, în medie, sarcini de 34 de săptămâni la momentul internării, ce sugerează faptul că femeile cu sarcini avansate sunt mai predispuse la forme mai grave de infecție COVID-19.

Drept urmare, cercetătorii au ajuns la concluza că gravidele aflate în al doilea și al treilea trimestru de sarcină ar trebui să acorde o atenție mai mare distanțării sociale.

Pentru ca datele să fie cât mai elocvente, oamenii de știință au folosit drept comparație un grup de 694 de femei care au născut în urmă cu doi ani.

Astfel, aceștia au aflat că femeile însărcinate cu vârste de peste 35 de ani aveau șanse mai mari cu 35% să fie diagnosticate cu o formă de boală.

În plus, gravidele supraponderale sau obeze aveau de două ori mai multe șanse să fie internate cu coronavirus.

Viitoarele mame cu condiții pre-existente aveau și ele cu 52% mai multe șanse să fie internate în spital, au mai descoperit cercetătorii.

ADVERTISEMENT