Fotbal intern

Ce avem de răzbunat în Danemarca: 0-8 la tineret + ”episodul Urs Meier”. Azi se împlinesc 16 ani

10.09.2019 | 18:24
Ce avem de razbunat in Danemarca 08 la tineret  episodul Urs Meier Azi se implinesc 16 ani

Echipa națională de tineret a României debutează în campania de calificare pentru Campionatul European de tineret cu un meci în deplasare cu Danemarca, iar elevii lui Mirel Rădoi au de răzbunat mai multe rezultate nefavorabile, precum și ”episodul Urs Meier” din 2003. ”Tricolorii mici” au șansa a doua în această întâlnire, nordicii fiind cotați favoriți la casele de pariuri.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 3.75 este cota pentru ”gazdele marchează în meciul Belarus U21 – Portugalia U21”. Vezi aici toate cotele!

”Episodul Urs Meier” și un 0-8 la tineret trebuie răzbunate în Danemarca

Întâmplarea face ca partida de astăzi să vină la exact 16 ani de la acel dramatic Danemarca – România 2-2, în care un gol încasat în ultima secundă ne-a făcut să vedem Euro 2004 la televizor. Și să avem ani în șir coșmaruri cu cornerul bătut prost de Dorinel Munteanu. Însă, adevăratul coșmar al României a fost arbitrul Urs Meier. Elvețianul a devenit ţinta furiei românilor de pretutindeni, acestuia i s-a reproşat faptul că a acordat un penalty inexistent pentru danezi şi a prelungit jocul exagerat de mult.

Danemarca reprezintă un adevărat coșmar pentru România în ceea ce privește fotbalul, mai ales că în fața nordicili am suferit una dintre cele mai rușinoase înfrângeri. Un 0-8 în preliminariile Jocurilo Olimpice din 1988, de la Seul. Meciul de tristă amintire s-a disputat pe 10 iunie 1987, iar eșecul e cu atât mai șocant cu cât pentru naționala de tineret-olimpică jucau trei fotbaliști care câștigaseră Cupa Campionilor Europeni cu un an înainte, Belodedici, Bălan, Weiszenbacher, iar pe bancă supervizor a fost Emerich Ienei.

Anghl Iordănescu îl ceartă pe Florin Cernat la finalul meciului Danemarca – România din 2003

Danemarca ne-a învins de două ori în preliminariile Euro 2017 de tineret

Un alt episod din seria neagră împotriva Danemarcei a avut loc în primăvara anului 2003, atunci când nordicii s-au impus la București cu scorul de 5-2 într-o partidă din preliminariile Campionatului European. Meciul de atunci s-a jucat pe fostul stadion Național și pe un gazon plin de nisip. La tineret, ultimele confruntări între cele două naționale au avut loc în preliminariile Euro 2017, danezii câștigând ambele meciuri: 3-0 la Giurgiu și 3-1 la Aalborg.

Întâlnirea Danemarca – România, din preliminariile Campionatului European din 2021, se va disputa marți, de la ora 19:30, și va fi transmisă în format LIVE VIDEO și LIVE TEXT pe FANATIK. ”Tricolorii” au fost vizitați în ziua meciului de amabasadorul României în Danemarca, iar apoi s-au relaxat într-un centru comercial din Aalborg, orașul în care reprezentativa daneză de tineret nu a mai pierdut de zece ani.

Tags: