Life

“Ce avem noi aici?” – Secretele seriei TV Brigada Diverse. Comuniștii supărați au interzis alte trei filme: “Au considerat că ne băteam joc de miliţie”

Există un mare secret legat de faimoasa serie TV Brigada Diverse. Ar fi trebuit să fie șase filme, și nu trei, cele pe care le știm deja. Iată din ce cauză nu s-au mai produs acestea.
22.08.2022 | 22:59
Ce avem noi aici  Secretele seriei TV Brigada Diverse Comunistii suparati au interzis alte trei filme Au considerat ca ne bateam joc de militie
Secretele din spatele seriei de filme Brigada Diverse. Foto: Colaj Fanatik / Capturi Youtube
ADVERTISEMENT

Filmele din seria Brigada Diverse sunt unele dintre cele mai faimoase create vreodată. Iată un secret care nu s-a știut multă vreme: trebuiau să mai fie trei filme.

Secretele din spatele seriei de filme Brigada Diverse

Celebre chiar și acum, aceste trei filme din seria Brigada Diverse trebuiau să fie, de fapt, șase la număr, numai că ceva le-a împiedicat să mai vadă lumina zilei vreodată.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre politicienii din regimul comunist pe care i-ar fi supărat apariția acestora.

De asemenea, a existat și un scandal de plagiat, după ce în revista Săptămâna au apărut acuzațiile scenariștilor Vintilă Corbul şi Eugen Burada, care spuneau că unele scene din filme se regăseau în propria lor capodoperă, Caravana.

Actorii care urmau să joace în cealalte filme au vorbit despre ele. Puiu Călinescu dădea vina pe cineva „tare de cap” din Comitetul Central căruia nu i-a plăcut.

ADVERTISEMENT

 „În seria a patra urma să o apucăm şi noi, adică Trandafir, Patraulea şi Gogu, pe drumul cel bun. Scenariul era scris, numai că a apărut cineva din Comitetul Central, tare…de cap, căruia nu i-a plăcut“, spunea Puiu Călinescu într-un interviu acordat postului Antena 1 în 1996.

Pe de altă parte, Sebastian Papaiani spunea că un general de miliție a fost cel care a oprit filmele.

ADVERTISEMENT

„A fost un general de miliţie. Un om «inteligent» a oprit filmul. Era deştept foc! Ardea!

A oprit filmul pentru că a considerat că ne băteam joc de miliţie. După ce am terminat trei filme şi-a dat seama. Vă daţi seama ce deştept era?!“, a spus şi Papaiani, la  Antena 1.

Filmele din Brigada Diverse, succes răsunător

Filmele au fost realizate într-un timp record, în doar un an, iar toate acestea au fost bazate pe cazuri reale din dosarele miliției de la acea vreme.

ADVERTISEMENT

Mai mult, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne i-au sprijinit pe cei doi scenariști pentru a putea scrie cât mai bine povestea din spatele acestora.

Popularitatea a fost una garantată și de faptul că pentru aceste filme au fost angajați cei mai în vogă actori ai vremii.

Dem Rădulescu (Gogu), Puiu Călinescu (Trandafir) şi Jean Constantin (Patraulea) erau cei trei hoți, în timp de cealaltă baricadă se aflau Toma Caragiu (căpitanul Panait), Sebastian Papaiani (plutonierul Căpşună) şi Dumitru Furdui (sergentul-major Cristoloveanu).

ADVERTISEMENT
Tags: