News

Ce avere a adunat Regina Elisabeta şi ce se va întâmpla cu ea. Suma este imensă

Averea colosală adunată de Regina Elisabeta a II-a, în perioada sa de ocupare a tronului Marii Britanii. Ce se va întâmpla cu banii
09.09.2022 | 10:31
Ce avere a adunat Regina Elisabeta si ce se va intampla cu ea Suma este imensa
Averea colosală a Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Noii detalii ies la iveală după moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. S-a aflat ce avere a adunat suverana de-a lungul rolului de monarh.

Averea de sute de milioane de lire sterline a Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Sunday Times estimează faptul că de-a lungul domniei de 70 de ani, Regina Elisabeta a strâns o avere personală în valoare de 370 milioane de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Din cei 370 milioane de lire sterline, o parte este privată, iar o alta gestionată de guvernul britanic. De alfel, o parte din bani veneau și de la contribuabilul britanic, dar și din moștenirea privată, despre care nu se cunosc foarte multe detalii.

Regina Elisabeta a beneficiat și de o alocare anuală, ”grant suveran”, de la Trezorerie, care se investea în activitățile sale oficiale sau în renovarea Palatului Buckingham. Se mai crede că alocația suveranei se folosește pentru a fi plătiți cei peste 500 de angajați ai Windsor.

ADVERTISEMENT

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, venituri din terenuri și proprietăți imobiliare rezidențiale

De asemenea, venitul privat al regretatului monarh sau ”poșeta privată” provine și din încasări din terenuri, bunuri, titluri. În total, s-ar fi adunat în jur de 650 de milioane de lire sterline, din 315 proprietăți imobiliare rezidențiale, comerciale și mii de hectare de teren agricol.

Castelul Balmoral, acolo unde Regina Elisabeta a murit, este evaluat la aproape 100 de milioane de lire sterline, conacul Sandringham la 50 de milioane de lire sterline,  grajdul personal de cai i-a oferit suveranei de-a lungul anilor peste 7 milioane de lire sterline, iar bijuteriile, 3 miliarde de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Bijuteriile se vor transmite în mod automat următorului monarh. Pentru ultimul an, de exemplu, veniturile personale ale Reginei Elisabeta s-au ridicat la aproximativ la 24 de milioane de lire sterline, împărțite de suverană în mod parțial rudelor sau copiilor.

Banii ar fi impozitați dacă nu sunt folosiți pentru îndatoriri oficiale.

”Regina foloseşte aceşti bani pentru costurile de întreţinere ale proprietăţilor sale de la Balmoral şi Sandringham, două reşedinţe private foarte scumpe (…) 

ADVERTISEMENT

De asemenea, foloseşte aceşti bani pentru a subvenţiona alţi membri ai familiei regale care nu primesc bani publici”, potrivit spuselor lui David McClure, autorul cărții despre finanțele Coroanei, ”The Queen’s True worth”.

Averea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, parte din scandalul Paradise Papers

Averea Reginei Elisabeta a fost implicată în scandalul Paradise Papers, o investigație globală, prin care s-au dezvăluit paradisurile fiscale ale unor celebrități și lideri mondiali.

Regina Elisabeta a II-a a murit joi după amiază, la Castelul Balmoral. Avea 96 de ani și a rămas în istorie ca cel mai longeviv monarh al Marii Britanii.

Decesul Reginei vine la un an după ce soțul ei, Prințul Philip s-a stins din viață. Se spune că suverana a fost profund marcată de moment, starea ei de sănătate deteriorându-se.

ADVERTISEMENT