News

Ce avere are Adrian Oros, ministrul Agriculturii pe care PSD îl vrea afară de la guvernare

29.03.2021 | 11:57
Ce avere are Adrian Oros ministrul Agriculturii pe care PSD il vrea afara de la guvernare
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune ce avere are Adrian Oros, ministrul Agriculturii pe care PSD îl vrea afară de la guvernare. Astfel, conform ultimei declarații depusă chiar la începutul anului, banii n-ar fi neapărat o problemă pentru acesta. În ciuda unei datorii destul de mari către o bancă, ministrul a încasat suficient pentru un trai decent.

Adrian Oros este și profesor universitar doctor în medicină veterinară la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj. Interesant e că, în urmă cu mai mulți ani de zile, ANI l-a declarat în incompatibilitate pentru că în perioada 20 decembrie 2012 — 8 aprilie 2013, ar fi deținut, simultan, funcția de deputat și calitățile de asociat și administrator la firma Vet Aga Pet.

ADVERTISEMENT

Liberalul a atacat atunci în instanță raportul ANI și după câțiva ani de luptă prin tribunale, acesta a câștigat definitiv procesul împotriva Agenției Naționale de Integritate.

Câți bani are Adrian Oros, ministrul Agriculturii

Intrarea în politică a lui Adrian Oros a avut loc la începutul anilor 2000, atunci când acesta a devenit secretar PNȚCD al filialei de la Cluj. Din 2008 a schimbat corabia și a trecut la liberali, unde a ocupat funcția de vicepreședinte al organizației județene.

ADVERTISEMENT

Adrian Oros deține în acest moment două terenuri. Unul dintre ele are 4100 de metri pătrați, se află în comuna Jucu din Cluj și a fost achiziționat în 2007 în scopuri agricole. De asemenea, la Florești, în același județ, Oros are și un teren intravilan de 1700 mp.

Sursa foto – ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.

Dacă ne raportăm la case, liberalul are două apartamente. Unul dintre ele este chiar în Cluj Napoca, are 71 de mp și a fost cumpărat în 2008, în timp ce al doilea se află în Florești. Ambele sunt în coproprietate cu soția, Oros Maria.

ADVERTISEMENT

Cei doi au și o casă de locuit, de asemenea, în Florești, o casă cu o suprafață de 280 de mp. Aceasta a fost construită în 2010, celelalte două proprietăți fiind cumpărate.

Ce conturi are Adrian Oros, ministrul care se ocupă de agricultură

Adrian Oros nu stă rău nici la capitolul mașini. Acesta deține două autoturisme. Discutăm despre un BMW cumpărat în 2009, dar și o Skoda luată în leasing în 2018.

ADVERTISEMENT

Interesant este că ministrul Agriculturii a contribuit bine de tot la ultima campanie electorală. Acesta a acordat un împrumut în nume personal partidului, un împrumut de 127 de mii de lei.

Sursa foto – ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Adrian Oros are de returnat și o sumă impresionantă la BRD Cluj Napoca, bancă de unde a luat nu mai puțin de 100 de mii de euro. Împrumutul este scadent în 2033.

Câți bani câștigă Adrian Oros, ministrul Agriculturii

Conform ultimei declarații de avere, Adrian Oros a primit anul trecut 151.258 de lei ca profesor universitar, ceea ce înseamnă un salariu de peste 126 de milioane lunar, bani vechi.

De asemenea, acesta a încasat 166.081 ca deținător al portofoliului agriculturii, însemnând un salariu de peste 13.840 de lei, bani primiți în fiecare lună. Soția acestuia a primit și ea 15.740 de lei ca salariu de la un laborator de tehnica dentară, dar și dividente de 23.940 de lei din același loc.

Sursa foto – ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Adrian Oros a mai adus acasă anul trecut 16.488 de lei, bani primiți ca președinte al Colegiului Medicilor Veterinari din Cluj Napoca, dar și 12.000 de lei însemnând indemnizația de vicepreședinte. Întreaga declarație de avere a ministrului Oros o găsiți AICI

Ce îi reproșează PSD ministrului Adrian Oros

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a stabilit ca moţiunea simplă a PSD la adresa ministrului Agriculturii Adrian Oros să fie dezbătută în plen chiar la începutul acestei săptămâni, iar votul să fie dat miercuri. Moţiunea social-democraţilor este intitulată „Agricultura României este atacată de cel mai periculos dăunător: ministrul Adrian-Nechita OROS!”.

Social democrații spun că după 17 luni de guvernare ministrul Agriculturii nu a învăţat nimic, iar sectorul traversează cea mai neagră perioadă, lucru care nu a fost cauzat doar de pandemie şi secetă, ci în special de incompetenţa lui Adrian Oros.

PSD îl mai acuză pe Adrian Oros că în campania electorală a susţinut că plăteşte despăgubirile către fermieri, însă nu au fost alocaţi banii necesari, ministrul Agriculturii votând împotriva acestui amendament pentru asigurarea sumelor necesare.

Sursa foto – colaj Fanatik

De asemenea, PSD îi mai aminteşte ministrului Oros că toate programele pentru îmbunătăţirea sectorului de irigaţii în România au fost elaborate înaintea mandatului său și îi cere să legifereze pentru fermierii români, nu pentru cei străini.

De remarcat că aceasta este a treia moţiune simplă iniţiată de PSD, după moţiunile la adresa ministrului Economiei şi Sănătăţii, ambele respinse de Parlament.

ADVERTISEMENT
Tags: