News

Ce avere are Claudiu Năsui, ministrul Economiei împotriva căruia PSD a depus o moțiune simplă

16.03.2021 | 11:42
Ce avere are Claudiu Nasui ministrul Economiei impotriva caruia PSD a depus o motiune simpla
Claudiu Năsui este unul dintre cei mai bogați miniștri din guvernul Cîțu. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune ce avere are Claudiu Năsui, ministrul Economiei împotriva căruia PSD a depus o moțiune simplă. Concret, vorbim despre bani serioși aflați în conturile acestuia, dar și proprietăți care îl plasează cu lejeritate în topul celor mai bogați oameni din actualul guvern condus de Florin Cîțu. 

Claudiu Năsui are doar 35 de ani, însă până la această vârstă s-a descurcat de minune. Acesta deține trei apartamente, atenție, două dintre ele în Paris, capitala Franței.

ADVERTISEMENT

Primul a fost cumpărat în anul 2007 și are o suprafață de aproape 50 de metri pătrați. Pe al doilea, Năsui l-a achiziționat în 2016. Acesta este aproape dublu ca suprafață, 99 de mp.

Ce avere are Claudiu Năsui, ministrul Economiei

În același an, Claudiu Năsui și-a cumpărat o garsonieră și în București, dar și un autoturism Mercedes. Ministrul Economiei nu are bijuterii sau obiecte de artă, însă stă bine de tot la capitolul conturi în bancă.

ADVERTISEMENT

La Banca Transilvania are trei. Unul în lei în care, conform ultimei declarații de avere, se regăseau puțin peste o sută de milioane, bani vechi, unul în euro cu 29.500 în el, dar și unul în dolari americani cu 4999 depozitați.

Sursa foto – ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

La Revolut sunt, de asemenea, trei conturi, lei, euro, dolari. Și aici sumele sunt frumușele – discutăm despre 7905 lei, 7175 în moneda europeană și 4585 de dolari.

ADVERTISEMENT

Nu se termină aici pentru că la Societe Generale sunt alți 9610 euro într-un cont curent și aproape 30 într-un cont de economii.

Sursa foto – cdep.ro

Claudiu Năsui are acțiuni și la Banca Transilvania în valoare totală de 85.298.77 lei, dar și la Muntenia Global Invest de 167.760 lei. De 800 de lei deține 80% părți sociale și la Bio Carpatherra. Vezi întreaga declarație de avere a lui Claudiu Năsui AICI.

ADVERTISEMENT

De unde are atâția bani Claudiu Năsui

Părinții sunt cei care l-au sprijinit financiar mereu pe Claudiu Năsui. Actualul ministru al Economiei este fiul lui Dorel Năsui, un om de afaceri cu o avere estimată la peste 100 de milioane de euro. Acesta a făcut bani în domeniul comunicațiilor în Statele Unite.

Sursa foto – ANDREEA ALEXANDRU/ MEDIAFAX FOTO

Conform presei de specialitate, Dorel Năsui este proprietar al grupului de firme American International Radio, grup specializat în comunicații de tip radio și servicii de tip GPS. Interesant este că printre principalii clienți ai acestei firme se află chiar ministerul de Interne, al Apărării, dar și ONU, US Army, poliții, aeroporturi, Gazprom, LukOil și Sprint.

De asemenea, familia Năsui are investiții serioase și în depozite de mărfuri generale și frigorifice, în diverse spații comerciale precum și în agricultură și în pescuit.

PSD, moțiune simplă împotriva lui Năsui

Senatul va dezbate şi vota moţiunea simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui. Nu mai puțin de 41 de senatori PSD au inițiat moțiunea „O Românie în agonie, cu Năsui la Economie”, prin care cer demiterea „imediată” a acestuia.

Sursa foto – EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Social democrații îl acuză pe Năsui că ”distruge economia României prin sărăcirea ei cu 100 de milioane de euro în fiecare zi, a blocat investiţiile, vrea să vândă economia Româiei pe doi lei, a omorât HoReCa și blochează exporturile”.

ADVERTISEMENT
Tags: