Life

Ce avere are Constantin Necula, cunoscutul preot și profesor universitar. Părintele prezintă din 2020 o emisiune la TVR

Doctor în Teologie, Constantin Necula (51 de ani) este și cadru universitar, realizând o emisiune la postul public de televiziune. Potrivit declarației de avere, Constantin Necula are mai multe surse de venit.
02.04.2022 | 12:24
Ce avere are Constantin Necula cunoscutul preot si profesor universitar Parintele prezinta din 2020 o emisiune la TVR
Constantin Necula este cadru didactic, dar și realizator al unei emisiuni apreciate la TVR
ADVERTISEMENT

Absolvent al Facultății de Teologie ”Andrei Șaguna“ din Sibiu, ca șef de promoție (1994), Constantin Necula este doctor în teologie, specializarea catehetică-omiletică și pedagogie creștină. Cunoscutul preot – care are mai multe surse de venit – este autorul a numeroase volume de predici și de studii de specialitate, dar și de cărți pentru copii și tineret.

Constantin Necula: preot, profesor universitar și realizator de emisune tv

Conferențiar și lector universitar, Constantin Necula realizează la TVR, din toamna anului 2020, o emisiune apreciată, ”Zi de zi”, care a depășit ediția cu numărul 500. Considerat unul dintre cei mai apropiați preoți în raport cu publicul larg, Necula s-a făcut cunoscut ținând conferințe în închisori sau recunoscând că ascultă muzică rock.

ADVERTISEMENT

Părintele Constantin Necula (51 de ani) este și președintele Asociației Crucea Albastră din România, prin care este oferit ajutor de specialitate pentru cei bolnavi de alcoolism, consumatorilor de droguri și familiilor acestora.

”Credința nu te face nici mai bun și nici mai rău. Îți oferă cadrul formal și informal în care să poți trăi o serie de realități, în general foarte deschise spre colaborarea cu celălalt, spre cordialitate și convivență. Un om care-și ia în serios creștinismul este un om dispus ”la celălalt”.

ADVERTISEMENT

Sigur, el nu poate accepta toate devierile morale sau sociale ca fiind fundamente ale altruismului. Definiția prietenului altruist? Omul care te apără pe tine de tine însuți. Or credința te îndeamnă să rostești adevărul, să crești în sinceritate chiar când asta te face antipatic. Religia creștină este construită tocmai pe simpatie reciprocă”, afirma Constantin Necula.

Constantin Necula: ”Atunci când sunt lovite bisericile se uită că se lovește în toate bisericile”

După tragedia din clubul Colectiv, din 30 octombrie 2015, Constantin Necula a luat apărarea Bisericii Ortodoxe Române, pusă la zid în acele zile pe motiv de neimplicare în drama care a luat atunci 64 de vieți.

ADVERTISEMENT

”Oricând, din piață, se poate ajunge la cereri precum ”democratizarea valorilor ierarhiei din Biserică!”. Oricând câteva mii de persoane pot striga „vrem femei-preot” sau „vrem femei-episcop” sau vrem să nu mai avem iconostase, dați jos picturile din biserică!, dați crucile jos!, dar până la urmă aceasta nu e o problemă, s-a mai încercat. Când auzi că dintr-o catedrală vrei să faci spital, intri în mentalitatea unui marxism cultural.

Adică tot ceea ce aparține bisericii trebuie să fie bun public. Nu este chiar așa, atunci când sunt lovite bisericile se uită că se lovește în toate bisericile. Biserica este a  comunităţii, iar comunitatea ar trebui să le apere, așa cum îşi apără pământul, proprietatea. Dacă românii au fost atenți, de exemplu, la un patron care nu are grijă să se ocupe de protecția unui club, de ce nu au ieșit până acum în stradă ca să apere şi lucrul acesta? Este atac la proprietate, este exact comunism”, a opinat părintele Constantin Necula.

ADVERTISEMENT

Preotul Constantin Necula, consultant în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu

Anul trecut, Constantin Necula a devenit primul preot numit consultant în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Sibiu de către prefectul Mircea Dorin Creţu, cu scopul de a ajuta în lupta împotriva pandemiei.

“Prin Ordinul Prefectului 540/27.10.2021 a fost numit în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, în calitate de consultant, PC.pr. conf.univ.dr.habil. Constantin Valer Necula, cadru universitar al Universităţii ”Lucian Blaga” din Sibiu şi consilier al IPS dr. Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului şi arhiepiscopul Sibiului”, a transmis atunci Prefectura Sibiu.

Căsătorit cu Maria, părintele Constantin Necula are doi copii, pe Constantin și pe Alexandra. La nivel de avere, părintele Necula declară că deține 1/4 dintr-un apartament de 47 de metri pătrați moștenit împreună cu mama și cu sora sa.

Potrivit informațiilor FANATIK, Constantin Necula încasează anual 111.450 lei de la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, unde este cadru didactic, dar și alți 70.796 lei pe an de la Televiziunea Română. Alți 13.000 lei vin în conturile părintelui din diverse colaborări. Soția, angajată la Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială, primește anual 51.684 lei.

ADVERTISEMENT
Tags: