News

Ce avere are Eugen Teodorovici! A anunţat că vrea să candideze la prezidenţiale din partea PSD

22.06.2019 | 21:25
Ce avere are Eugen Teodorovici A anuntat ca vrea sa candideze la prezidentiale din partea PSD
Ce avere are Eugen Teodorovici? Sume imense trecute în declarație. Sursa foto: caleaueropeană.ro

Ce avere are Eugen Teodorovici, ministru al Finanțelor Publice? Este o întrebare pe care o pun mulți români în legătură cu unul dintre liderii vizibili ai Partidului Social Democrat. Conform propriei declarații de avere, cel care vrea să candideze la prezidențiale toamna aceasta nu e un om sărac.

Eugen Teodorovici, salariu mare, împrumuturi și mai mari

Eugen Teodorovici deține mai multe terenuri și imobile în Capitală și în zonele limitrofe ale Bucureștiului. Cu privire la terenuri (unul în Otopeni și trei în București) este cotitular împreună cu Florentina Costache, conform documentului pe care l-a publicat chiar liderul PSD (vezi aici tabelele cu averea lui Teodorovici).

La categoria bunuri imobiliare/ clădiri deținute, Teodorovici a moștenit un imobil pe o suprafață de 64 de metri pătrați în anul 1994, cel mai probabil fiind locuința oficială a ministrului, cea trecută și în adresa din buletin. Celelalte imobile le împarte ca titulatură cu aceeași Florentina Costache, femeie cu care Teodorovici a fost căsătorit.

Teodorovici are datorii uriașe la bănci. Sursa foto: MEDIAFAX

Teodorovici ia aproximativ 35.200 de euro din chirii, pe an

La secția active financiare, Orlando Teodorovici are trecută o sumă de 28.000 de lei la o asigurare semnată cu ING. La următorul capitol din declarația de avere, unul pe care jurnaliștii îl vânează din prima când iau averile politicienilor la puricat, „Plasamente, investiții directe și împrumuturi acordate”, Teodorovici figurează la Eximbank cu 60.000 de lei (număr de titluri/ cotă de participare: 6.000).

Ministrul de Finanțe are mai multe datorii. Acesta a contractat o serie de credite de-a lungul timpului, astfel că, de la BCR s-a împrumutat în anul 2007 cu suma de 352.000 de euro (credit ipotecar) și cu 221.000 de euro pentru un credit de nevoi personale. Aceste credite sunt scadente în anul 2045.

S-a mai împrumutat de la cineva în baza unui contract semnat în 2011 cu 100.000 de euro, iar în 2016 a urmat un al doilea împrumut consistent în valoare de 75.000 de lei. Împrumutul nr. 2.727 pe 2016 este scadent în anul 2021.

Ministrul de Finanțe încasează, anual, de la stat, conform declarației de avere, 93.183 lei pentru funcția deținută. Mai primește 28.000 de euro, respectiv 7.200 de euro pe an din chirii.

 

 

 

Tags: