News

Ce avere are Florin Călinescu. Juratul de la ”Românii au Talent” candidează la Primăria Capitalei

01.09.2020 | 23:42
Ce avere are Florin Calinescu Juratul de la Romanii au Talent candideaza la Primaria Capitalei
ADVERTISEMENT

Celebrul om de televiziune Florin Călinescu, în vârstă de 64 de ani, este printre cei 18 candidați pentru postul de Primar General al Capitalei, la alegerile de pe 27 septembrie. Pentru a candida, Florin Călinescu a trebuit să completeze o declarație de avere, potrivit procedurilor legale.

Astfel, Călinescu are în declarația de avere două terenuri, între care unul agricol, în județul Argeș, pe care l-a cumpărat în 2015, cu o suprafață de 1,8 hectare. Al doilea teren este intravilan și a fost cumpărat în anul 2000, are o suprafață de 219 metri pătrați și este în Poiana Brașov.

ADVERTISEMENT

Averea lui Florin Călinescu: terenuri și apartamente

De asemenea, vedeta de televiziune mai deține trei apartamente și o casă de vacanță. Primul apartament este în Timișoara și a fost moștenit în 2010. Acesta are o suprafață de 60 de metri pătrați. Alte două apartamente se află în București și au fost moștenite în 2005.

Ambele apartamente sunt deținute de Florin Călinescu în cotă de 50% și au 65 de metri pătrați suprafață, potrivit ziare.com. Ultima sa proprietate, casa de vacanță din Brașov, are 150 de metri pătrați și a fost cumpărată în anul 2000.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în declarația de avere a declarat un cont curent deschis în 2012 cu suma de 62.000 de lei. Florin Călinescu are venituri anuale de 14.400 de lei, de la FCMCImpexSRL, unde ocupă funcția de consilier artistic. La această sumă se adaugă un venit anual de 28.200 de lei de la aceeași firmă, unde este și director commercial.

Candidatură anunțată pe Facebook

“Am reușit! Florin Călinescu intră în cursa pentru Primăria Capitalei. Avem un proiect unic, pe care niciun alt partid nu și-l va asuma: București-Ilfov o singură comunitate, o administrație suplă, modernă, un nivel de viață urbană ridicat așa cum merită cea mai puternică comunitate din Estul Europei”, a anunțat pe Facebook prim-vicepreședintele Partidului Verde, candidature lui Florin Călinescu.

ADVERTISEMENT

Florin Călinescu a mai candidat pentru un loc de senator în Argeș, din partea PNL, la alegerile din 2008, dar nu a reușit să fie ales în Parlament. El este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de televiziune, și este în prezent jurat la emisiunea ”Românii au Talent”, de la ProTv. El a mai fost realizatorul emisiunii Chestiunea Zilei de la ProTv și a fost director al postului Tele7ABC și al Teatrului Mic și al ziarului Știrea Zilei.