Fotbal intern

Ce avere are Florin Talpan, omul care l-a lăsat pe Gigi Becali fără marca “Steaua”! Foto

13.11.2018 | 16:15
Ce avere are Florin Talpan, juristul clubului CSA Steaua

Florin Talpan este omul care l-a lăsat pe Gigi Becali fără marca “Steaua”, însă puţini ştiu ce avere are. Juristul clubului CSA Steaua a reuşit să-i dea câteva lovituri patronului vicecampioanei României, însă averile celor doi sunt opuse. Dacă Gigi Becali are o avere estimată la aproape 500 de milioane de euro, Florin Talpan nu se poate lăuda nici pe departe cu cifre asemănătoare.

Conform ultimei declaraţii de avere, oficialul CSA are datorii către bănci în valoare de 62.680 de lei (aproximativ 12.000 de euro). Dar „acoperite”, valoric, de cele două spații de locuit pe care le deține, un apartament în Bucureşti și o casă în localitatea Vârfu Câmpului din judeţul Botoşani, ambele dobândite în 2014. Florin Talpan conduce un autoturism Volkswagen din 2008, cumpărat cu ajutorul unui contract de leasing.

Ce avere are Florin Talpan

Conform declaraţiei de avere, completată pe 12 iunie 2018, Florin Talpan are un salariu anual de 75.004 lei (6.250 de lei pe lună) şi primeşte o normă de hrană de 11.680 de lei pe an (973 de lei pe lună). În plus, juristul clubului CSA Steaua a mai primit 5.946 de lei pentru un concediu nefectuat în anul 2017.

La capitolul datorii, Florin Talpan are de plătit două credite bancare, unul dintre acestea fiind scadent în acest an. Mai exact, juristul clubului CSA Steaua are de achitat 1.780 de lei pentru un credit obţinut în 2013 şi scadent în 2018. Al doilea credit, contractat în 2014 şi scadent în 2024, are o valoare de 60.900 de lei. Conform declaraţiei de interese, Florin Talpan are calitatea de membru în U.C.C.J. (Colegiul Consilierilor Juridici din România) şi în C.N.C.P.I.R. (Camera Națională a Consilierilor în Proprietate Industrială din România).

S-a luat la ceartă pentru o… cămaşă!

Recent, Florin Talpan a avut un conflict cu Ducu Petre, şeful secţiilor sporturilor individuale, în care l-a acuzat că i-a rupt cămaşa. Dialogul dintre cei doi este unul de-a dreptul savuros. “Petrică, problema e că tu mi-ai rupt cămașa. Râde lumea de mine că mi-ai rupt cămașa. Țineam foarte mult la cămașa aia. Eu am primit cămaşa de la cineva foarte drag sufletului meu, nu am purtat-o decât o singură dată şi m-am trezit cu ea ruptă. M-a deranjat”, spunea „partea vătămată”. Ducu Petre era dispus chiar să-i plătească cămaşa, însă lui Florin Talpan nu îi era de ajuns, așa că l-a ameninţat pe „dușman” că îl va da în judecată.

Gigi Becali trebuie să-i dea 30.000 de euro

Gigi Becali şi Florin Talpan sunt într-un conflict deschis de câţiva ani, iar patronul FCSB l-a jignit de mai multe ori. Juristul CSA Steaua a apelat la justiţie, că doar d-aia e jurist, nu?, să știe ce se poate și ce nu se poate cu justiția… Iar judecătorii i-au dat câştig de cauză. Cu toate că la un moment dat a cerut daune de un milion de euro pentru calomnie, că, de, obrazul subțire cu cheltuială se ține curat, Talpan trebuia, în primă fază, să primească doar 3.000 de euro. A făcut recurs și, în martie 2018, Curtea de Apel a decis că Gigi Becali este obligat să-i plătească daune în valoare de 30.000 de euro. Decizia nu a fost una definitivă, însă juristul lui CSA Steaua a fost mulţumit că i-a fost făcută dreptate.

“Sunt un adept al justiției, conștient fiind că fără justiție nu există libertate. Fără libertate nu există exprimare, iar fără dialog nu există conciliere. Dar de aici și până la a-i distruge cariera unui ofițer de justiție al Armatei Române doar pentru că acesta și-a facut datoria până la capăt pentru statul român, pentru miile de suporteri steliști și chiar pentru istoria CSA Steaua, este cale lungă. Sunt mulțumit că există justiție în România, că există judecători care pot da sentințe corecte”, a declarat Florin Talpan după ce a aflat decizia judecătorilor.

A mers până-n pânzele albe de la UEFA

Florin Talpan a trimis la UEFA un colet de 4 (patru!) kilograme cu documente prin care a cerut ca forul european să interzică celor de la FCSB să se folosească de palmaresul Stelei. “SC Fotbal Club FCSB SA (fostă Fotbal Club Steaua Bucureşti SA) nu este succesoarea şi nu deţine recordurile sportive ale echipei de fotbal care aparţine Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986 şi Supercupa Europei în 1987, nu are nicio bază materială şi a fost afiliată ilegal de Federaţia Română de Fotbal. SC FC FCSB nu a notificat FRF şi forurile internaţionale (UEFA şi FIFA) privind faptul că nu mai deţine marca şi numele Steaua şi Steaua Bucureşti, chiar dacă era silită să facă asta, pentru ca FRF şi forurile internaţionale să facă paşii legali necesari”, se arată în documentele trimise la UEFA de Florin Talpan.

Ce avere are Florin Talpan, omul care a transformat Steaua în FCSB
Ce avere are Florin Talpan, omul care a transformat Steaua în FCSB
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar...
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar câteva zile înainte ca totul să se schimbe
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după...
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după...
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după fiecare masă
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Cine sunt românii care ar putea primi facturi mai mici la curent. Un...
Cine sunt românii care ar putea primi facturi mai mici la curent. Un milion de persoane ar putea beneficia de o nouă măsură
Zeci de arme și peste 2.500 de cartușe au fost găsite în locuința...
Zeci de arme și peste 2.500 de cartușe au fost găsite în locuința lui Alain Delon. Actorul nu deține permis de port-armă
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a...
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a lipit pe caserola de mâncare. Ce o învățase dascălul
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Tragedie uriașă în muzica românească. Găsit mort, la doar 31 de ani
Tragedie uriașă în muzica românească. Găsit mort, la doar 31 de ani
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două...
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două fetiţe: „Dumnezeu e sus și vede!”
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și...
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și acuzată atacuri cu bombă și jafuri armate, a fost arestată la Berlin
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și...
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și bani pentru persoanele dragi