Fotbal intern

Ce avere are Gigi Becali în 2018! Patronul FCSB, mai puţini bani decât omul care a vrut să cumpere Rapidul

10.12.2018 | 16:58
Ce avere are Gigi Becali in 2018 Patronul FCSB mai putini bani decat omul care a vrut sa cumpere Rapidul

Gigi Becali este unul dintre cei mai bogaţi oameni din fotbalul românesc, iar averea acestuia a rămas la fel ca în 2017. Patronul FCSB a avut un an cu lumini şi umbre în fotbal, unde formaţia antrenată de Nicolae Dică a ajuns în 16-imile de finală din sezonul trecut al Europa League, dar a pierdut titlul în faţa lui CFR Cluj. Actualul sezon a fost unul mai slab, în special în cupele europene, unde FCSB a ratat calificarea în grupele Europa League.

În decembrie a apărut “Top 300 cei mai bogaţi români” al revistei Capital, iar Gigi Becali ocupă locul şase, cu o avere estimată la 400-500 de milioane de euro, la fel ca în 2017. Conform datelor strânse, patronul FCSB deţine terenuri în zona de nord a Capitalei, clubul de fotbal FCSB, palatul de pe Bulevardul Aviatorilor, terenuri în Militari, un spital privat în apropiere de zona Eroilor şi multe alte propietăţi. Gigi Becali este depăşit în acest top de Gruia Stoica, omul care a vrut să cumpere în urmă cu cinci ani clubul Rapid Bucureşti.

Ce avere are Gigi Becali în 2018. Cine l-a depăşit în top

Averea lui Gigi Becali a stagnat în 2018, însă sunt şanse mari ca aceasta să crească în următorul an. “Anul trecut, George Becali a vândut un ansamblu imobiliar din Pipera unor investitori indieni, cu suma de 16 milioane de euro. Totodată, omul de afaceri a vândut un teren de 7,3 hectare în zona Pipera cu 12 milioane de euro. Patronul FCSB se pregăteşte să dezvolte un proiect imobiliar pe un teren de 100 de hectare, locaţie aflată în zona de nord a Capitalei”, scriu jurnaliştii de la Capital.

Ce avere are Gigi Becali în 2018. A fost depăşit de omul care a vrut să cumpere Rapidul
Ce avere are Gigi Becali în 2018. A fost depăşit de omul care a vrut să cumpere Rapidul

În “Top 300 cei mai bogaţi români” al revistei Capital, Gigi Becali a fost devansat de Gruia Stoica (450-500 de milioane de euro), Iulian Dascălu (500-550 de milioane de euro), Zoltan Teszari (600-620 de milioane de euro), Dragoş şi Adrian Pavăl (1,7-1,8 miliarde de euro) şi Ion Ţiriac (1,9-2 miliarde de euro). În 2013, George Copos a vrut să-i vândă clubul Rapid Bucureşti lui Gruia Stoica, însă negocierile au picat. Cu toate acestea, omul de afaceri, prin firma GFR, a fost unul dintre principalii sponsori ai echipei Rapidului în sezonul trecut, când giuleştenii evoluau în Liga 4.