News

Ce avere are Ioan Niculae, patronul Astrei Giurgiu condamnat la închisoare! Care e bugetul echipei

18.02.2021 | 20:37
Ce avere are Ioan Niculae patronul Astrei Giurgiu condamnat la inchisoare Care e bugetul echipei
Ioan Niculae. Sursă foto: business-review.eu
ADVERTISEMENT

Problemele la Astra Giurgiu continuă și în 2021 și par să se adâncească. După scandalul de dopaj a trei jucători (Ioniță, Fatai și Seto), după a problemele financiare care au dus la greva jucătorilor, astăzi, 18 februarie, patronul Ioan Niculae a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare.

Să nu uităm că Ioan Niculae este unul dintre cei mai bogați români din sport, fiind clasat pe locul 16 de către publicația Capital, cu o avere de 300-400.000.000 de euro, la scurtă distanță de Gigi Becali care ocupă locul 12.

ADVERTISEMENT

În 2010, Ioan Niculae avea o avere de 1,1 miliarde de dolari, ceea ce îl făcea al treilea cel mai bogat român, după Ion Țiriac și Dinu Patriciu. În 2013, averea sa ajunsese la o fabuloasă sumă de 1,2 miliarde de dolari, fiind clasat în acea perioadă drept al 1.372-lea cel mai bogat om al planetei.

Din ce și-a făcut Ioan Niculae averea și care e bugetul Astrei

Banii lui Ioan Niculae au fost făcuți în cea mai mare parte din agricultură. Ioan Niculae a intrat în afaceri imediat după anul 1990 în domeniul agricol, iar apoi a înfiinţat o firmă al cărei profil era comerţul de produse petroliere şi chimice.

ADVERTISEMENT

În ciuda problemelor financiare de la echipă, Astra Giurgiu are pentru actualul sezon un buget de 5-6.000.000 de euro, un buget destul de bun pentru Liga 1.

„Eu cu aceste fabrici am făcut bani, cu aceste fabrici s-a creat în România InterAgro şi InterAgro însemna multe firme, de la agricultură la industrie chimică, la industrie alimentară. Pot să vă spun că primul milion era la graniţa dintre 1991 şi 1992”, declara Ioan Niculae în documentarul „Kapitalism – Rețeta noastră secretă”.

ADVERTISEMENT

Totodată, Ioan Niculae a deschis în 2009 și prima fabrică de bioetanol din România și administrează aproximativ 50.000 de hectare de teren agricol.

  • 66 de ani este vârsta lui Ioan Niculae

Ce se va întâmpla cu Astra Giurgiu

Ioan Niculae a fost condamnat defintiv în cazul “Interagro”, iar printre altele, una dintre întrebări rămâne, și anume ce se întâmplă cu Astra Giurgiu. Un răspuns a fost dat de Dani Coman pentru FANATIK, președintele clubului anunțând în exclusivitate că Astra va merge mai departe.

ADVERTISEMENT

„Este strict o problemă personală a domnului Niculae, care nu are legătură cu fotbalul şi clubul Astra. Vă daţi seama că toţi suntem alături de el şi vrem să se termine cât mai repede.

În ceea ce priveşte fotbalul, Astra o să meargă mai departe cu problemele pe care le are, le-a avut şi le va mai avea. O să încercăm să depăşim aceste momente mai grele”, a declarat Dani Coman pentru FANATIK.

Eugen Neagoe, antrenorul echipei, a comentat și el pentru FANATIK situația grea prin care trece în aceste momente Ioan Niculae și Astra Giurigu: Chiar acum am aflat! E un moment dificil pentru Astra Giurgiu. Însă cel mai dificil este pentru domnul Niculae și familia dânsului. Eu îi doresc multă putere chiar dacă dumneaului este o persoană extrem de puternică. Sper să treacă peste această perioadă grea pentru el și familia dânsului. Mi-e greu să vorbesc despre asta.

Sper ca echipa să nu fie afectată din punct de vedere financiar. Nu prea am ce să mai comentez în această situație. O veste extrem de dură, mai ales că vine înaintea meciului cu Dinamo. Însă îmi pare rău în primul rând pentru domnul Ioan Niculae pentru că trece poate prin cel mai dificil moment din viața sa. Pentru nimeni nu e ușor”.

  • 2015 a fost anul când Ioan Niculae a intrat pentru prima dată în închisoare, într-un dosar care viza o finanţare ilegală a campaniei PSD din 2009
ADVERTISEMENT