News

Ce avere are Lia Savonea, președintele CSM! Salariu uriaș, de aproape 100.000 de euro

21.03.2019 | 13:31
Ce avere are Lia Savonea presedintele CSM Salariu urias de aproape 100000 de euro

Președintele CSM, Lia Savonea, are un salariu și venituri uriașe, potrivit declarației de avere. Astfel, ea încasat nu mai puțin de 100.000 de euro anul trecut din salarii și diverse indemnizații pe care le-a primit.

Ce avere are Lia Savonea, președintele CSM! Cum a încasat banii

Potrivit declarației de avere depuse luna trecută, Lia Savonea a încasat o indemnizație de 315.661 de lei, recalculari de 20.472 de lei, indemnizatie detasare de 124.175, 26 lei, indemnizatie delegare de 12.107,42 lei, decont transport de 1.212,21 lei și drepturi salariale restante de 1.514 de lei, informează ziare.com.

Lia Savonea are unul dintre cele mai mari venituri dintre magistrații din România. Vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul Nicolae-Andrei Solomon, a încasat în 2018 suma de 304.741 de lei, potrivit declaratiei de avere depuse la începutul acestui an.

Ce avere are Lia Savonea, președintele CSM! Cum a încasat banii
Ce avere are Lia Savonea, președintele CSM! Cum a încasat banii

Ar fi apropiată de PSD

Aleasă președinte al CSM anul trecut, Lia Savonea este considerată ca fiind apropiată de PSD. La începutul acestei luni, magistrații din Brașov au cerut revocarea ei din funcție. Scandalul a pornit de la OUG 7. „Respect opiniile colegilor mei. Sunt în măsură să răspund la orice îmi cer, la orice imputare mi-ar face în orice moment şi nu le comentez. Le respect. Aştept să-şi finalizeze demersul şi apoi urmăm procedurile prevăzute de lege. În mod clar am respectat atât mandatul plenului, cât şi dispoziţiile legale, atât la discuţiile care au avut loc la Guvern, cât şi în procedurile interne, atunci când am sesizat Guvernul României pentru adoptarea OUG”, a replicat Lia Savonea.

„Am primit de la Ministerul Justiţiei proiectul de OUG care modifică mai multe texte din OUG nr. 7/2019. (…) Se propune revenirea la forma anterioară a articolului 54 din Legea 303/2004, respectiv procurorii de rang înalt vor fi numiţi numai dintre procurori şi cu avizul Secţiei de procurori, nu cu avizul plenului. De asemenea, se propune abrogarea art 57, alineat 7, indice 1, care interzicea delegarea în funcţii de vârf de la nivelul parchetelor. (…) Se abrogă un text care era tranzitoriu în privinţa funcţiilor de conducere de nivel înalt la nivelul parchetelor”, a declarat preşedintele CSM.

Tags: