News

Ce avere are Marcel Ciolacu! Președintelui PSD îi cădeau sute de lei din buzunare 

19.03.2021 | 11:33
Ce avere are Marcel Ciolacu Presedintelui PSD ii cadeau sute de lei din buzunare
Lui Marcel Ciolacu i-au ieșit banii din buzunare. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune ce avere are Marcel Ciolacu, președintele PSD căruia îi cădeau din buzunare câteva sute de lei chiar în timpul unei declarații de presă! A fost nevoie de clipe bune pentru ca liderul social democraților să observe că banii erau ieșiți din sacou și făceau deja deliciul presei. 

Interesant este că cel care a preluat frâiele PSD la puțin timp după eșecul Vioricăi Dăncilă în alegerile prezidențiale nu și-a mai actualizat declarația de avere încă din luna decembrie a anului trecut.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu deține două terenuri intravilane, ambele în municipiul Buzău, alături de soția Roxana-Elena. Primul a fost achiziționat în 1999 și are o suprafață de aproape 52 de metri pătrați.

Ce avere are Marcel Ciolacu, președintele PSD!

Al doilea a intrat în posesia familiei Ciolacu în 2002 și are 387 de mp. De asemenea, cei doi soți Ciolacu dețin prin contract de vânzare-cumpărare o casă de locuit din 1999 cu o suprafață utilă de puțin peste 43 de mp.

ADVERTISEMENT

În 2005, aceștia și-au construit o altă casă, una mult mai mare, tot în municipiul Buzău, aceasta având o suprafață utilă de 281,51 mp.

Interesant este că Marcel Ciolacu nu deține niciun autoturism, dar are trecut la acest capitol un peridoc pe care l-a cumpărat în 2005. De remarcat că peridocul este o remorcă specializată destinată transportului de ambarcațiuni sau schijet. Este o construcție modulară care poate transporta prin sistemele speciale ce permit poziționarea și aranjarea rolelor în funcție de ambarcațiunea transportată.

ADVERTISEMENT

Președintele PSD nu stă rău deloc din punct de vedere financiar. Acesta are trei conturi deschise pe numele său, toate la Banca Transilvania. Unul este în moneda europeană și în care sunt puțin peste zece mii de euro, în timp ce alte două sunt în lei cu un total de peste 19 mii.

Marcel Ciolacu a împrumutat PSD Buzău

Pe numele soției mai sunt alte două conturi, unul în euro cu 2557 unități și unul cu 41 de lei. Dacă judecăm după ultima declarație de avere atunci trebuie să știți că Marcel Ciolacu a investit nu mai puțin de 133.800 de lei în campania electorală.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Banii au mers către Partidul Social Democrat, filiera Buzău și reprezintă un împrumut acordat în nume personal. Liderul social democraților are și datorii imense. Acesta trebuie să returneze în 324 de luni un credit luat de la Banca Transilvania. A luat atunci 66.472 de euro.

Nu e singurul împrumut făcut de Marcel Ciolacu. Acesta are un overdraft făcut în 2003 la Banca Transilvania de trei mii de lei și 22 de mii de lei de returnat pe un alt card de credit la aceeași bancă. Și soția lui trebuie să dea înapoi 10 mii de lei.

Câți bani câștigă Marcel Ciolacu

În privința veniturilor, Marcel Ciolacu are în acest moment strict salariul de parlamentar. Astfel, în ultimul an, acesta a încasat 161.998 de lei ca deputat, ceea ce înseamnă o medie lunară de 135 de milioane, bani vechi.

Sursa foto – EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

La aceste venituri se mai adaugă și salariul soției sale care a luat 48.500 lei pentru funcția de director al societății comerciale SC. Lucia COM 94 SRL. De altfel, despre această companie presa a scris că aparține familiei Ciolacu și că actualul lider PSD a avut la un moment dat chiar 55% din acțiuni

Firma Lucia COM 94 SRL a fost înființată în 1994 și are un Cod CAEN 10, care corespunde industriei alimentare. În 2018, firma respectivă a avut o cifră de afaceri netă de 851.086 LEI și un profit net de 136.195 LEI, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor.

Cum a apărut Marcel Ciolacu în politică

Marcel Ciolacu nu era un necunoscut pe scena politică în momentul în care a ajuns în funcția de președinte al partidului. Acesta a făcut inițial parte din Frontul Salvării Naționale, apoi și-a continuat parcursul la nivel local cu PSD. De profesie jurist, Ciolacu s-a specializat în administrație publică locală, finalizând o serie de programe educaționale postuniversitare.

Prima funcție publică deținută de acesta a fost cea de prefect interimar, în noiembrie–decembrie 2005, după care a devenit, pe rând, director al Urbis Serv și viceprimar al municipiului Buzău.

Sursa foto – ALEXANDRU VINATORU / MEDIAFAX FOTO

La alegerile parlamentare din 9 noiembrie 2012, Marcel Ciolacufwe a fost ales deputat din partea PSD în circumscripția electorală nr. 10 – Buzău, unde l-a avut în postura de contracandidat pe democrat-liberalul Cezar Preda. Mai mult de atât, la doar un an distanță, prim-ministrul de atunci Victor Ponta l-a numit în funcția de consilier onorific pe probleme de regionalizare și administrație publică, iar în 2014 a devenit secretar al Camerei Deputaților.

După demiterea premierului Sorin Grindeanu, Marcel Ciolacu a devenit vicepremier fără portofoliu în cabinetul condus de Mihai Tudose. În septembrie 2017, Ciolacu a asigurat interimatul la MApN, succedându-l pe ministrul demisionar Adrian Țuțuianu pentru ca, în septembrie 2018 să fie unul dintre cei care au semnat scrisoarea disidenților din PSD care cereau demisia lui Liviu Dragnea.

ADVERTISEMENT