News

Ce avere are Mihai Chirica, primarul orașului Iași! ANI a luat la puricat mai multe tranzacții imobiliare ale edilului

28.04.2021 | 11:27
Ce avere are Mihai Chirica primarul orasului Iasi ANI a luat la puricat mai multe tranzactii imobiliare ale edilului
Mihai Chirica nu și-a mai actualizat declarația de avere din noiembrie 2020. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune ce avere are Mihai Chirica, primarul orașului Iași, devenit din suspect, inculpat într-un dosar cercetat de DIICOT. Concret, în acest moment, procurorii l-au acuzat pe edil că ştia de unele ilegalităţi petrecute în primărie. Cu toate acestea nu ar fi anunţat organele judiciare, aşa cum îi solicita în mod direct legea.

Chirica trebuie să răspundă pentru cedarea unui teren de către Primăria Iaşi către un investitor local. Între timp, patru persoane au fost reținute, printre care arhitectul şef al oraşului şi un notar.

ADVERTISEMENT

Pentru primarul Iașiului problemele cu legea nu reprezintă o noutate. Acesta a mai avut o situație neplăcută de traversat atunci când ANI i-a luat la puricat mai multe tranzacții imobiliare

Ce avere are Mihai Chirica, primarul din Iași!

Agenția Națională de Integritate a verificat în urmă cu aproape doi ani de zile averea primarului municipiului Iași. O anchetă jurnalistică a scos la iveală mai multe afaceri imobiliare făcute de edil, inclusiv o tranzacție efectuată pe numele fiului său, pe când acesta avea doar 11 luni.

ADVERTISEMENT

Interesant este că  Mihai Chirica și-a modificat declarația de avere la doar o săptămână după această întâmplare. De remarcat că proprietatea tranzacționată de fiul său era în valoare de un sfert de milion de euro.

Sursa foto – facebook

Cu toate acestea, din declarația de atunci au dispărut niște sume de bani declarate anterior a fi obținute drept cadouri la nuntă și la botezul copilului.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Mihai Chirica și-a trecut un salariu mult mai mare, semn că funcția lui a fost remunerată în plus față de ce se știa.

Ce a trecut Mihai Chirica în declarația de avere

Dacă ne raportăm la proprietăți trebuie să știți că Mihai Chirica deține două terenuri extravilane. Unul dintre ele este la Bârnova și are 1400 de metri pătrați. Al doilea se află în Neagra Sarului, are 4200 de mp și a fost achiziționat în 2008.

ADVERTISEMENT

În 2019, primarul a achiziționat un teren intravilan în Iași. Are 836 mp și este trecut pe numele Ștefan Chirica. În Iași, edilul are și două apartamente, unul dintre ele fiind pe numele soției.

Sursa foto – DRAGOS PASCANEANU / MEDIAFAX FOTO

De asemenea, fiul este trecut ca proprietar al unei case de locuit din Iași, casă cu o suprafață de 136 de mp și achiziționată în 2019.

Mihai Chirica are deschis pe numele său un cont la Banca Transilvania, un card salarii debit, care la ultima declarație de avere nu avea nici măcar un leu.

Câți bani are Mihai Chirica, primarul din Iași

La Reiffeissen, edilul Iașiului are un cont încasare chirii, un cont în care se aflau 2115 euro. La BRD exista și un cont alegeri locale deschis anul trecut și cu 21.246 de lei.

Mihai Chirica are și un acord împrumut contractat în 2014 și care este scandent în acest an. 112.500 lei au făcut parte din această înțelegere a primarului.

Sursa foto – facebook

La capitolul venituri, primarul a trecut anul trecut o indemnizație de 182.250 de lei, ceea ce înseamnă un salariu lunar de 15.187 de lei.

De asemenea, soția lui Mihai Chirica a primit 47.233 lei ca salariu de la SC Lactahan SRL. Alți 5000 de euro au intrat în conturile familiei din chirii.

ADVERTISEMENT