News

Ce avere are Nicolae Ciucă, noul premier interimar. Câţi bani ia din salariu

08.12.2020 | 13:15
Ce avere are Nicolae Ciuca noul premier interimar Cati bani ia din salariu
Nicolae Ciucă și-a prezentat declarația de avere. Sursa foto - INQUAM Octav Ganea George Calin
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune ce avere are Nicolae Ciucă, premierul desemnat de Klaus Iohannis pentru a-l înlocui pe Ludovic Orban după ce, acesta din urmă, și-a predat mandatul. Militar de carieră, Ciucă s-a făcut remarcat pe câmpul de luptă și a participat în mai multe teatre de război. 

În ciuda gradului de general, ministrul Apărării nu este un om cu o avere impresionantă. Acesta a reușit să agonisească de-a lungul vieții mai multe bunuri, dar are și câteva datorii serioase la bănci.

ADVERTISEMENT

Concret, Nicolae Ciucă are un teren intravilan în comuna Pielești, județul Dolj. Suprafața acestuia este de 2829 de metri pătrați. Conform actelor, premierul desemnat este proprietar 50 la sută, cealaltă jumătate aparținând soției, Ciucă Maria Cristina.

Ce avere are Nicolae Ciucă, omul desemnat de Klaus Iohannis să conducă guvernul

De asemenea, Ciucă mai are un teren intravilan în comuna Balotești, sat Dumbrăveni, județul Ilfov. Pe acesta se află și o casă de locuit în construcție. Terenul are 598 de mp și a fost dobândit în urmă cu 5 ani de zile printr-un act de vânzare – cumpărare. Și aici, soția deține 50 de procente.

ADVERTISEMENT

Familia Ciucă locuiește în comuna Balotești, acolo unde au o casă construită din 2017. Aceasta are o suprafață de aproximativ 233 de metri pătrați.

Dacă ne raportăm la capitolul mașini, premierul desemnat de șeful statului conduce un autoturism din 2006 pe care l-a cumpărat. Vorbim despre o Toyota Corrola.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de mulți alți colegi care conduc ministere, Nicolae Ciucă nu are bunuri sub formă de metale prețioase care să depășească 5 mii de euro, bijuterii sau obiecte de artă și de cult.

Câți bani are Nicolae Ciucă, premierul desemnat

Interesant este că la ultima declarați de avere pe care a depus-o, în aprilie anul curent, ministrul Apărării nu a raportat niciun cont sau depozit bancar.

ADVERTISEMENT

La capitolul datorii, Nicolae Ciucă a trecut nu mai puțin de trei împrumuturi. Toate au avut loc în anul 2016, la Banca Transilvania și au scadență în 2021, la diferență de două luni între ele. Primul este de 93 de mii de lei și trebuie achitat în aprilie anul viitor.

Al doilea este de 90 de mii de lei. Ciucă trebuie să-l plătească până în iunie, pentru ca ultimul, de 40 de mii de lei, să fie scadent în august.

Anul trecut, premierul desemnat a încasat 195.581 lei ca salariu și activități corespunzătoare funcției. De asemenea, acesta a mai luat 3288 din activități didactice. Soția lui Nicolae Ciucă, de asemenea, angajată în MaPN a adus acasă 50.602 lei.

Cine este Nicole Ciucă, omul propus pentru funcția de prim ministru

Militar de carieră, Ciucă a condus în Irak prima bătălie a soldaților români după al Doilea Război Mondial. Este supranumit „generalul deșertului”. Are 52 de ani și a fost propunerea liberalilor pentru funcția de premier după demisia lui Ludovic Orban.

Ciucă s-a făcut remarcat în numeroase misiuni militare. Acesta a fost prezent în Irak, Afganistan sau Bosnia. Mai mult de atât, premierul desemnat a comandat Batalionul 26 Infanterie, cunoscut drept Scorpionii Roșii

Ce studii are Nicolae Ciucă, premierul pe care îl vrea Klaus Iohannis

Nicolae Ciucă a absolvit liceul Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova în 1985. A urmat apoi Şcoala Militară de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Era doar începutul formării. În 1990 a terminat cursul de perfecţionare comandanţi companii cercetare, Făgăraş.

Doi ani a frecventat cursurile Academiei de Înalte Studii Militare, Facultatea Interarme, Specialitatea Arme Întrunite. În 1997 a făcut cursul de stat major tip brigadă, Centrul PfP de la București, pentru ca la doar câteva luni distanță să urmeze cursul de instructori pentru menţinerea păcii, Centrul PfP Ankara

A făcut apoi cursul PSO (operaţii în sprijinul păcii), Centrul PfP, Bucureşti, cursul de limbă engleză, Academia Forţelor Terestre, Sibiu și cursul JOINT şi operaţii multinaţionale, Centrul PfP.

A devenit doctor în ştiinţe militare cu lucrarea „Dimensiunea angajării Armatei României în operaţii întrunite multinaţionale “, UNAP. A încheiat și cursul de relaţii civil-militari din Europa de Est şi Asia Centrală, Hulburt, Florida, SUA, dar și cursul de limba engleză – terminologie NATO, York Sr. John University.

În 2006 a absolvit colegiul de război, trupe de uscat, master în Studii Strategice, SUA, pentru ca, în 2012, să facă un curs postuniversitar de perfecţionare în domeniul securităţii şi apărării naţionale „Securitate şi bună guvernare“ – Colegiul Naţional de Apărare.

ADVERTISEMENT